Vdova o posledních chvílích Rudolfa Jelínka: Dal mi pusu, držela jsem ho za ruce, těžce dýchal

Druhou manželkou herce Rudolfa Jelínka, který zemřel ve věku 89 let, byla o třicet let mladší bývalá žokejka a trenérka Martina Růžičková. Jeho sobotní smrt ji těžce zasáhla. Jak se slzami v očích redakci CNN Prima NEWS prozradila, s manželem se stihla rozloučit. Jaké byly jeho poslední chvíle?

Herec Rudolf Jelínek zemřel v nemocnici, kde poslední týdny svého života pobýval. Manželka Martina ho tam navštívila v pátek, tedy den před smrtí. „Byl na tom už špatně, těžce dýchal, ale věděl, že tam jsem u něj. Dala jsem mu pusu, držela ho za ruce,“ popsala Martina Růžičková pro CNN Prima NEWS poslední chvíle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Rudolf Jelínek byl unesen svými dětmi, tvrdila manželka. Lživá tvrzení, oponovali potomci

Nyní s jeho dvěma dětmi z prvního manželství, synem Markem a dcerou Barborou, připravuje poslední rozloučení. S nimi ovšem od května letošního roku vedla spor. Nelíbilo se jí, že si děti jejího manžela vzaly k sobě a odmítaly ho pustit zpátky k ní domů. Dokonce se následně obrátila na policii kvůli únosu. „Na tátu si celé roky nevzpomněly a teď o mně začnou říkat, že jsem se o Rudlu nestarala, špatně mu vařila a já nevím, co všechno,“ sdělila redaktorovi CNN Prima NEWS.

Podle Jelínkových dětí šlo ale o lživá nařčení. „Reagujeme stručně na lživá tvrzení paní Růžičkové ohledně údajného únosu jejího manžela. Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení,“ uvedly již dříve Jelínkovy děti v prohlášení, které zaslaly do redakce CNN Prima NEWS.

Poslední rozloučení bude veřejné

Nyní šly ale spory stranou. „Poslední rozloučení s Rudolfem bude veřejnosti přístupné, protože měl spoustu fanoušků a lidé ho milovali. Zaslouží si to. Musíme to pro něj udělat, všechno ostatní musí stranou. Termín a místo ještě upřesníme,“ uvedla Martina Růžičková pro CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hudebník Michael Kocáb zažil drsnou šikanou. Říkali mu kostelní kryso, šmirglovali mu hlavu do krve

Tagy: