Yvetta Kornová je nedoceněná herečka, říká Magnusek. Dal jí druhou šanci před kamerou

Tomáš Magnusek patří mezi režiséry, kteří rádi obsazují herecké legendy v seniorském věku a zapomenuté herce a herečky. Jednou z nich je i bývalá dětská hvězda, sestra zpěváka Jiřího Korna, Yvetta Kornová. Její nadějně rozjetou kariéru zastavila závislost na drogách a alkoholu. Byl to právě Magnusek, který jí dal druhou šanci před kamerou.

Kornová patřila k talentovaným a nadějným herečkám. Proslavila se ve velmi mladém věku, když si zahrála ve filmech Přijela k nám pouť, Housata nebo Šest medvědů s Cibulkou. Nakonec nedokončila konzervatoř, propadla drogám, alkoholu, soud jí odebral děti a trvalo celé tři roky, než je dostala zpátky. Z existenčního dna se díky své vůli nakonec dokázala dostat, nálepky nespolehlivé herečky, s níž nelze spolupracovat, se ale nezbavila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Yvetta Kornová se tajně vdala. Za svědka jí šel bezdomovec, šaty si pořizovala v sekáči

Ledy prolomil až režisér Magnusek. Jak přiznal pro CNN Prima NEWS, byl to velký risk. „Ze začátku jsem opravdu měl strach, zda přijede na plac a jak s ní budu jednat. Točila ten den s Jiřím Krytinářem a panem Ivo Niederlem. Šli po schodech nahoru do lokace. Měla tehdy nějakou bolístku na hlavě, ale ještě měla vlasy. Měla už hrb a já na ně koukal a říkal všem třem: ‚Vítejte vy moje...‘ Nevěděl jsem, jak tu větu ukončit, a ona najednou: ‚Vy moje zrůdičky.‘ A tím náš vztah začal. Dodnes jsme přátelé a já si toho moc vážím,“ přiblížil.

„Spolupráce byla skvělá. Yvetta Kornová je nedoceněná a hlavně hodně upřímná a pracovitá herečka. Mám ji moc rád. Je to velmi milá duše, která je samozřejmě svými životními zkušenostmi zlomená a popraskaná, ale o to je upřímnější,“ dodal režisér.

Kornovou v létě oddával

Kornová mu od té doby důvěřuje a váží si toho, že jí dal před kamerou druhou šanci. Když si v létě brala novináře a spisovatele Josefa Petrů, požádala ho, aby je oddal. „V Náchodě jsem v radě města a v zastupitelstvu a oddávám, případně dělám vítání občánků. Proto mě Yvetta, která žije v nedaleké Velké Jesenici, kde jsem dokonce učil v základní škole herectví, oslovila. Upřímně, bylo to asi jako když Krampol oddával Vémolu. Neoficiální. Oficiálně byli oddáni o den dříve starostou Velké Jesenice,“ popsal Magnusek.

Jaký má recept na hubnutí?

Režisér před pár lety razantně zhubl, za necelý rok 70 kilogramů. Podařila se mu to několika způsoby. „Klíčový je pohyb. Každý den je třeba ujít minimálně 10 tisíc kroků, a navíc držet přerušovaný půst: 16 hodin nejíst a osm ano. Ten mi pomáhá nejvíce,“ míní.

Lze říci, že takzvaný jo-jo efekt ho nakonec minul. „Teď mám o třicet kilo více, než jsem měl po hubnutí. Takže jsem pořád 45 kilo minus od roku 2020. Ale i tak bych se chtěl dostat zpět na 99 až 109 kilo, to mi bylo nejlépe. Bohužel miluju čokolády, burgery... Neumím si to odpustit. Já totiž nekouřím, nikdy jsem neměl cigaretu v puse. Nepiju alkohol ani kávu, neberu drogy. Ale jídlo je moje největší slabost,“ pokrčil režisér rameny.

Tagy: