Naděje na známky s Pavlem žije. Díky dredům, prozradil nový prezident a rýpl si do Zemana

Prezident Petr Pavel v rozhovoru s Honzou Dědkem vysvětlil, proč nechce viset ve školách, a prozradil, proč si první dáma jeho poštovní známky nepřeje a proč mu kontroluje telefon.

Bývalo zvykem mít v každé školní učebně portrét prezidenta. To se ale s nástupem Pavla na Hrad s největší pravděpodobností změní. „Slyšel jsem, že se o tom lidé baví, ale nejsem tomu moc nakloněn. Zkoušel jsem si nacvičit tu polohu (imitoval Zemanův portrét se sepnutýma rukama pod bradou, pozn. red), ale moc mi to nešlo,“ vysvětlil Pavel své důvody s humorem v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Po svém zvolení Pavel vylučoval, že by se jeho podobizna objevila na poštovních známkách. Tato představa se prý nelíbila především jeho manželce. „Mě by vůbec nenapadlo, že půjde o téma, které lidi zajímá. Ale když jsem slyšel ohlasy na sociálních sítích… Četl jsem vzkazy od některých dam a moje žena se k tomu celkem nepřekvapivě postavila velmi kategoricky, takže jsem řekl: ‚Máš pravdu, žádné známky nebudou‘,“ poukázal na skutečnost, že by byl na poštovních známkách olizován.

ČTĚTE TAKÉ: Bolestná zpráva pro fanoušky Bruce Willise. Herec trpí demencí, rodina přesto cítí úlevu

„I když dnes už existují i samolepicí,“ dodal pobaveně a za pomoci makety ukázal, jak taková poštovní známka může vypadat. Ženou ovlivněný postoj vůči vlastním poštovním známkám nakonec přehodnotil na základě jedné zprávy.

Dredům se nedá odolat

„Dostala mě jedna SMS, která mi přišla. Jak pípla, žena to zkontrolovala, zjistila, že je to bezpečné, že je od chlapa. Říkala: ‚Píše ti nějaký Bartoš.‘ Zjistil jsem, že to je Ivan Bartoš. Napsal mi, že to nemůžu udělat sběratelům známek a že se za ně přimlouvá. Říkal jsem si, že dredům se nedá odolat, takže známky asi budou,“ slíbil Pavel.

Kdyby ale bylo na něm, vypadaly by úplně jinak, než si žádá protokol. „Říkal jsem si, že když už, půjde jen o omezenou sběratelskou sérii. Napadly mě dvě varianty – jedna na motorce v přilbě, ta se mi hodně líbí. Nebo krátce po odrazu při bungee jumpingu, když je člověk v poloze vlaštovka. Ta se mi taky líbí, není ale úplně poznat, že jsem to já,“ uvažoval nově zvolený prezident v rozhovoru s Honzou Dědkem.

Co udělal s „hajzlišákem“ neboli přenosným toaletním prkýnkem do přírody od Pavla Lišky? A jak dobrý je v šipkách? I o tom bude talkshow 7 pádů Honzy Dědka. Dívejte se v úterý 21. února ve 21:35 na Primě.

Tagy: