Šílený let do ráje. Silné turbulence zranily desítky lidí, záběry odhalily krvavou spoušť

Kvůli silným turbulencím se na palubě letadla společnosti Hawaiian Airlines mířícího do Honolulu vážně zranilo 11 lidí. Informovala o tom v pondělí agentura AP. Zpravodajský web Hawaii News Now uvedl, že letadlo z Phoenixu nejspíš prolétlo bouřkou a někteří nepřipoutaní pasažéři utrpěli zranění, když vylétli ze sedadel.

Letadlo přistálo v neděli dopoledne místního času (v neděli pozdě večer SEČ) v Honolulu. U přistávací dráhy už v té chvíli čekaly sanitky a hasičské vozy, protože dispečeři měli zprávy o zraněných. Turbulencí letoun prolétl asi 30 minut před přistáním.

Zdravotníci ošetřili celkem 36 lidí, z nichž většina měla pohmožděniny, řezné rány nebo oděrky. U 11 lidí jsou zranění vážná, skončili v nemocnici. Na sociálních sítích se objevily i záběry z letadla. Jsou na nich vidět zkrvavení lidé, rozházené věci, ale i třeba spuštěné kyslíkové masky.

„Vyletěla a narazila do stropu,“ citoval server Hawaii News Now jednu z cestujících Kaylee Reyesovou, jejíž matka se nestačila včas připoutat. Letadlo se podle ní dostalo do turbulencí náhle a bez varování.

Na palubě bylo 278 cestujících a deset členů posádky. „Několik cestujících a členů posádky dostalo na letišti ošetření kvůli lehkým zraněním, další byli převezeni do místních nemocnic,“ uvedla letecká společnost na Twitteru.

Tagy: