Vichřice odnesla v USA skákací hrad s dětmi. Dvě vypadly na zem, pětiletý chlapec zemřel

Skákací hrad

Smrt ve skákacím hradu

Páteční baseballový zápas ve městě Waldorf v Marylandu se během mžiku změnil v tragédii, když na hřiště dopadl skákací hrad, z něhož z pětimetrové výšky vypadly dvě děti. Na pomoc ihned přiběhli zdravotníci i samotní hráči baseballu. Obě děti dopravil vrtulník do nemocnice, jedno však, jak informovala CNN, svým vážným zraněním podlehlo.

Baseballový zápas, který se hrál v pátek večer v americkém Marylandu na stadionu týmu Blue Crabs, skončil tím nejnepravděpodobnějším možným – a zároveň mimořádně tragickým – způsobem. Na hrací plochu přivála vichřice přes zeď nafukovací skákací hrad, v němž v tom okamžiku byly dvě děti. Podle zpravodajského webu CNN z něj obě před dosednutím hradu na hřiště vypadly, a to zhruba z pětimetrové výšky. Na pomoc jim ihned přiběhli nejen zdravotníci, ale také hráči a trenéři baseballu.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela legenda českého hokeje Josef Beránek. Útočník zářil v dresu Litvínova

Pětiletý Decklan Hicks, který byl členem tamního fotbalového týmu La Plata Blue Knights, utrpěl po pádu vážná zranění a vrtulník ho převezl do nemocnice. Tam však později přes všechnu snahu lékařů zemřel, uvedl web NBC News. Druhé dítě záchranáři dopravili letecky rovněž do nemocnice, ukázalo se však, že neutrpělo žádné život ohrožující zranění.

Fotbalový tým La Plata Blue Knights vyjádřil postiženým rodinám svůj soucit a zármutek v příspěvku na sociálních sítích. „Naše myšlenky a modlitby jsou v tomto těžkém období s postiženými rodinami a komunitou v jižním Marylandu,“ napsali.

Uvedli také, že budou věnovat celou nadcházející sezónu Declanově památce. „Každý člen bude mít jeho číslo na helmě,“ sdělili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chlapec zaútočil nožem kvůli koloběžce. Vrhl se na 11letého Alberta a křičel, že ho zabije

Tagy:
zranění nemocnice dítě smrt chlapec baseball silný vítr Maryland sport skákací hrad sportovní disciplína katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události Regency Furniture