Škoda Octavia dostala stylovou verzi Sportilne. Nabídne i nastavitelné tlumiče

Mladoboleslavská automobilka rozšiřuje nabídku výbav svého bestselleru. Škoda Octavia se nově bude prodávat ve výbavě Sportline, která vzhledem připomíná ostrou verzi RS, ale je levnější. K mání bude s pohonem na CNG i tlumiči s nastavitelnou tuhostí.

Od loňského uvedení na trh Škoda postupně rozšiřuje nabídku možností u svého nejprodávanějšího modelu všech dob. Octavia tak dostává nové motory i výbavu. Poslední novinkou je varianta Sportline, která má přinést stylový vzhled podobný rychlému modelu RS, ale za menší peníze. Ceník však k dispozici ještě není, vůz by měl být o něco dražší než ve výbavě Style.

Škoda Octavia Sportline dostane specifické černé prvky na karoserii. Jde třeba o mřížku chladiče a její rám, zpětná zrcátka, spoiler, zadní difuzor a další detaily. Vůz bude mít ve standardní výbavě 17palcová kola Pulsar, za příplatek pak větší osmnáctky Vega a devatenáctky Taurus. Změny budou dostupné jak pro karosářskou variantu liftback, tak pro kombi.

Automobilka zveřejnila první čtyři fotografie vozu, zatím však neukázala interiér, kde se odehrálo ještě více změn. Ostrý model RS má připomínat volant se třemi rameny nebo sportovní sedadla s integrovanou hlavovou opěrkou. Ta jsou potažena prodyšnou látkou ThermoFlux. Vstup do vozu má pak ozvláštnit práh dveří, na kterém je nápis Octavia.

Škoda Octavia Sportline bude dostupná s řadou už známých motorů, včetně verzí na zemní plyn, naftu nebo mild-hybridních jednotek. Výkonnostně se pohybují v rozmezí od 85 do 150 kW. K dispozici bude pohon předních kol a za příplatek bude možné doobjednat systém nastavitelných tlumičů DCC, které umožní měnit tuhost v 15 krocích. Cenu nové výbavy by měla Škoda zveřejnit v nejbližších dnech.

Tagy: