Škoda po požáru haly v Kralupech se odhaduje až na 200 milionů, shořela balírna ryb

požár Kralupy nad Vltavou

Škoda požáru v Kralupech se odhaduje na stovky milionů korun

Firma Nowaco, jejíž hala ve čtvrtek odpoledne v Kralupech nad Vltavou hořela, vyčíslila škodu až na 200 milionů korun. Hustý černý kouř byl vidět i na kilometry daleko. Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až ve čtvrtek večer kolem 21:00. V pátek odpoledne hasiči na místo přivolali i těžkou techniku.

Příčinu požáru vyšetřovatelé stále zjišťují. Je možné, že oheň někdo úmyslně založil, mohlo jít ale také o technickou závadu. Plameny kompletně zničily balírnu čerstvých ryb. Společnost celkovou škodu odhaduje od 150 do 200 milionů korun.

„Všechny zaměstnance, kteří nemůžou pracovat ve zpracovně čerstvých ryb, si ponecháme a přiřadíme je do našich továren, kde jejich práce bude využita. Ani jednoho z nich nepropustíme, všechny si necháme,“ uvedl ředitel společnosti Nowaco Bohumil Volf.

V pátek odpoledne si hasiči na pomoc přivolali i těžkou techniku. Situace je ale velmi složitá. Dovnitř objektu se nikdo nedostane, protože hrozí zřícení stropu.

„Budeme provádět pomocí těžké techniky rozebírání obvodových konstrukcí, abychom se dostali do vnitřních prostor a dohasili další ohniska, která jsou pod podlahou,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů požáru.

Připomeňme, že v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku začal ve čtvrtek hořet sklad, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř. Všichni zaměstnanci stihli v době vzniku požáru opustit objekt ještě před příjezdem hasičů, nebylo tak potřeba nikoho evakuovat.

Požár vypukl ve druhém nadzemním podlaží kolem 14. hodiny. Prostor, kde hořelo, byl naplněn obaly od podlahy až po strop. Plameny se tak rychle šířily. Hasiči pracovali ve dvou zónách. Do ovzduší neunikly žádné nebezpečné látky. Starosta města Marek Czechmann (za STAN) však občanům doporučil, aby nevětrali.

Tagy: