„Slaboch“ Perry se utopil opilý. Nevím, zda je mi to líto, uvedla Slováková a spustila bouři

K nečekanému úmrtí herce Matthewa Perryho se na sociálních sítích vyjadřují mnohé známé osobnosti, a to i tuzemské. Vlnu kritiky spustil příspěvek účastnice reality show Nely Slovákové, která ke skonu představitele Chandlera z Přátel napsala, že závislosti neumí řešit pouze slaboši a že se herec „opilý utopil ve vířivce“. Uživatelé jí v souvislosti s příspěvkem, který vzápětí smazala, vyčetli, že nemá žádné vychování či empatii a označili ji za zlého člověka.

Vyjádření Slovákové bylo mezi příspěvky dalších internetových osobností značně necitlivé. „Všechny věci se v životě dají řešit. Závislosti, užívání léků apod. Jen slaboši je řešit neumějí nebo nechtějí,“ napsala na svém Instagramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matthew Perry jako Chandler Bing. Připomeňte si jeho nejvtipnější momenty z Přátel

„Proto ani nevím, jestli mi to je líto, že se opilý utopil ve vířivce. Pro své staré rodiče připravil na jejich stará kolena krásný dárek. Sobeckost největšího kalibru,“ opřela se nevybíravě do zesnulé hvězdy seriálu Přátelé.

Slováková dokonce jasně napsala, že se Perry měl utopit opilý. Taková informace je ale přitom stále věcí šetření losangeleské policie, oficiální příčina smrti nebyla dosud oficiálně potvrzena. Zda měl umělec v krvi alkohol, je tak stále pouhá spekulace. Prvotní zprávy uváděly, že se v jeho domě žádné ilegální látky nenacházely.

Následně se na hlavu influencerky snesla vlna kritiky. Uživatelé jí vyčítali, že něco takového může zveřejnit pouze člověk bez empatie, citu či základů slušného chování. V mnohačetných invektivách se lidé podivovali nad tím, jak mohla psát v kontextu náhlého a neobjasněného úmrtí o sobeckosti či pochybovat o tom, zda je vhodné nad Perryho skonem vyjadřovat lítost.

V některých reakcích se dokonce objevovala osočení, že je Slováková zlý člověk či že nemá ani špetku sebereflexe. Známá internetová celebrita se proto rozhodla raději svůj příspěvek smazat. Přesto i nadále putuje po sociálních sítích.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chandlerova smrt nás zasáhla. Snad potká v nebi své české já, smutní dabéři Přátel

Tagy: