Slavné osobnosti a umělá inteligence bojují za lepší svět pro kuřata

Moderátor a účastník Survivoru Tomáš Zástěra, zpěvačka Tamara Klusová nebo herci Šimon Bilina, Veronika Čermák Macková a další – ti všichni darovali své obrazy do dobročinné výstavy s dražbou nazvané AI obraz pro OBRAZ: Umělou inteligencí proti krutosti. Známé tváře vytvořily pomocí umělé inteligence obrazy, které bude možné vidět od příštího čtvrtka v Museu Kampa.

Všechny známé osobnosti zapojené do akce vygenerovaly obrazy s motivem kuřat pomocí umělé inteligence. Obrazy zachycují kuřata v různých situacích a podobách. Autoři už se totiž nemohli dál dívat na to, v jakých podmínkách žijí kuřata v českých velkochovech. Proto se rozhodli zapojit do charitativní výstavy a dražby a na bídné podmínky zvířat upozornit.

„V České republice každý rok živoří 140 milionů přešlechtěných rychlokuřat ve velkochovech. Tato kuřata rostou tak rychle, až se jim z toho lámou kosti a selhávají vnitřní orgány. Celý jejich krátký život je jedno velké utrpení,“ popisuje chov kuřat vedoucí kampaně Rychlokuřata Radim Trojan z organizace OBRAZ – Obránci zvířat.

„Je skvělé, že si i populární osobnosti uvědomují, že kuřata si takový život nezaslouží, a neváhají podat pomocnou ruku,“ dodává.

Každý z autorů obrazu do něj vložil něco ze sebe – třeba svůj osobní příběh. Proto je obraz Tomáše Zástěry inspirován soutěží Survivor, obraz influencerky a fotografky Martiny Třešňákové našel inspiraci u jejího oblíbeného umělce Jeana-Michela Basquiata a obraz trenéra a zpěváka Jakuba Bíny ve filmové sérii Star Wars.

„Po skončení soutěže Survivor jsem se mohl vrátit k životu v komfortu a blahobytu. Ne každý má ale takové štěstí… Například miliony kuřat v České republice,“ vysvětluje Zástěra, proč se do akce zapojil. „Už jsme tak vyspělí, že tvoříme obrazy pomocí pár slov a počítače, ale ne tak vyspělí, abychom zajistili kvalitní život pro zvířata,“ dodává.

Podle organizátorů výstavy na návštěvníky čekají naprosto protichůdné emoce v jeden moment. Výstava totiž upozorňuje na existenci dvou světů, ve kterých se každodenně pohybujeme. Jedním z nich je svět vyspělé společnosti 21. století, ve kterém technologie dospěla do takové fáze, že sama ze zadaných slov dokáže tvořit vizuálně komplexní obrazy. Druhým z nich je svět plný zastaralých a barbarských praktik, jako jsou velkochovy hospodářských zvířat.

Vydražte si obraz Tomáše Zástěry

‼️ PRÁVĚ TEĎ začíná dražba obrazů na pomoc zvířatům. Dražte zde ➡https://aukro.cz/charitativni-ai-obraz-pro-obraz-od-tomase-zastery-7038253881 ‼️ První dražený obraz vytvořil pomocí umělé inteligence účastník Survivoru Tomáš Zástěra. 🏝 Co mají společného kuřata ve velkochovech a soutěž Survivor? Dozvíte se ve videu. 🐥 Další obrazy od známých osobností na pomoc zvířatům budou postupně v dražbě přibývat každý den. 🖼 Prohlédnout si je všechny budete moct od 25. do 28. května v Museu Kampa na výstavě AI obraz pro OBRAZ: Umělou inteligencí proti krutosti. -> https://bit.ly/AIobrazproOBRAZ Přijďte, vyberte si svého favorita a dražte. Budete mít připomínku toho, co je pro Vás skutečně důležité.

Posted by OBRAZ - Obránci zvířat on Thursday, May 18, 2023

„Stále více známých osobností veřejně vystupuje na podporu lepších životů kuřat. Stále více lidí se přidává k iniciativě a volá po změně. Bohužel finální rozhodnutí je na supermarketech působících na českém trhu. Jejich veřejné prohlášení, že skoncují s prodejem rychlokuřat, by pozitivně ovlivnilo 140 milionů zvířecích životů ročně,“ popisuje situaci vedoucí kampaně Rychlokuřata.

Právě na podporu kampaně Rychlokuřata jdou obrazy známých osobností do dražby. Dražba začala online na portálu Aukro 18. května. Potrvá až do prvních červnových dní. Ještě před skončením dražby bude možné si všechny obrazy prohlédnout na výstavě AI obraz pro OBRAZ: Umělou inteligencí proti krutosti v Museu Kampa od 25. do 28. května.

Tagy: