Sledujte klání amerických primárek. CNN Prima NEWS nabízí dynamické volební studio ŽIVĚ

Už v noci z 5. na 6. března může být jasno, zda budeme na podzim sledovat odvetu v souboji o prezidentský úřad mezi Joe Bidenem a Donaldem Trumpem. Během klíčového volebního superúterý vybírají Američané v rámci primárek svého favorita, který se stane oficiálním kandidátem na prezidenta Spojených států. Potvrdí Donald Trump svou dominanci v klíčových státech? Nebo Nikki Haleyová vykřeše poslední naději na zisk republikánské nominace? Volební nocí ze studia, které CNN Prima NEWS připravovala po vzoru volebního centra americké CNN, diváky provedou moderátoři Terezie Tománková, Petr Suchoň, Petr Převrátil a Barbora Zlatohlávková. Speciální vysílání odstartuje v úterý ve 23:55.

Dynamické volební studio, projekce výsledků v jednotlivých státech, detailní analýzy, komentáře odborníků i živé vstupy ze Spojených států. Tak bude vypadat volební noc z úterý na středu. Diváci CNN Prima NEWS mají jedinečnou možnost živě sledovat klíčová klání v rámci amerických primárek, stát po státu, minutu po minutě a po celou noc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bývalý americký prezident Clinton dorazí do Prahy. Vystoupí na bezpečnostní konferenci

„Americké prezidentské volby se těší velkému zájmu našich diváků, proto jsme se rozhodli jim nabídnout kompletní zpravodajský servis už během primárek. Celonoční speciální vysílání k volebnímu superúterý připravujeme se stejnou péčí jako domácí volební zpravodajství. Maximálně k tomu využíváme propojení s americkou CNN, a to jak v rámci vizuálního pojetí studia a infografiky, tak i co se týče zapojení sítě reportérů ve Spojených státech. Pro diváky bude superúterý ochutnávkou toho, jakým způsobem budeme pojímat na podzim americké prezidentské volby, které bezpochyby představují největší volební show na světě. Chceme, aby diváci už teď jasně věděli, že nejkomplexnější zpravodajský servis, který nemá na českém trhu obdoby, najdou právě u nás na CNN Prima NEWS,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

Speciálním vysíláním provede diváky čtveřice moderátorů v čele s Terezií Tománkovou. Přímo ze studia přidají komentáře bývalí ministři zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a Cyril Svoboda, amerikanista Jiří Pondělíček, komentátor a ředitel Občanského institutu Roman Joch a politolog z pražské New York University Tomáš Klvaňa.

„Je to ryzí zpravodajství, které miluji a snažím se ho neopustit. Je to mimořádné svou rychlostí, přímostí a také sehraností celého týmu CNN Prima NEWS. Volební speciály umíme skvěle, dokázali jsme to divákům už několikrát. A věřím, že právě americké prezidentské volby jsou naše silná parketa. Moc se letos těším nejen na tento, ale i další speciály – ke slovenským prezidentským volbám či volbám do Evropského parlamentu,“ říká elitní moderátorka CNN Prima NEWS Terezie Tománková.

O detailní analýzu výsledků z jednotlivých států se již tradičně postará moderátor Petr Suchoň, který rozebere a přiblíží aktuální dění prostřednictvím interaktivní obrazovky Magic Wall. „Ihned můžeme nabídnout souvislosti. Co se děje, a hlavně – proč se to děje. Divákům ukážeme okamžitou analýzu. Proč vede či ztrácí ten či onen kandidát, kde překvapil, kde naopak ztratil, a především – jak vypadá trend, tedy jestli se situace neobrací a nemůže dojít k velkému zvratu,“ říká moderátor CNN Prima NEWS Petr Suchoň.

Moderátor Petr Převrátil bude v průběhu celé noci tradičně přinášet aktuální průběžné výsledky a Barbora Zlatohlávková nabídne pohled na to nejzajímavější z dění na sociálních sítích.

Americká volební noc a speciální vysílání k superúterý ve Spojených státech začíná v úterý 5. března ve 23:55 na CNN Prima NEWS a pokračuje během celé noci na středu.

Tagy: