Deštivé počasí ochladí Česko. Poslední slovo neřekly ani bouřky, kdy se pak vrátí tropy?

Jasnou oblohu a slunečné počasí mohou v příštích dnech vystřídat přeháňky.

Počasí (19.8.2024 6:08)

Po víkendových bouřkách se teploty v Česku budou pohybovat kolem 25 stupňů. Ojediněle se vyskytnou přeháňky, tvořit se mohou i mlhy. Od středy se postupně oteplí a v pátek už teploty dosáhnou až k tropické třicítce, předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Během dne od západu ubyde srážek, večer částečně i oblačnosti a později se ojediněle vytvoří mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou na 18 až 23 °C, na jihovýchodě se budou pohybovat kolem 25 °C. Povane mírný severní až severovýchodní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který bude večer v Čechách slábnout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kratší směny nebo zmrzlina? Podívejte se, na co máte nárok při práci ve vedrech

Noc na úterý bude oblačná až polojasná, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Zejména na severovýchodě bude místy až zataženo a objeví se slabý déšť, ojediněle také mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 19 až 15 °C, v Čechách na 15 až 11 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na úterý předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu oblačno až polojasno. Ojediněle se vyskytnou přeháňky. Povane slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr rychlostí do 4 m/s, na východě zpočátku mírný 2 až 6 m/s.

Ve středu bude zpočátku převážně oblačno, místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Během dne od západu srážky ustanou a ubyde také oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 19 až 15 °C, přes den dosáhnou na 22 až 26 °C, na jihovýchodě až na 29 °C. Vát bude slabý, postupně mírný západní až jihozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, na severozápadě a severu přechodně až oblačno. Ráno se ojediněle vytvoří mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, v údolích až na 7 °C. Přes den pak dosáhnou na 22 až 26 °C. Povane slabý proměnlivý, postupně jihovýchodní vítr do 4 m/s.

V pátek bude jasno až polojasno. Odpoledne a večer se zejména na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 11 °C, v údolích až na 9 °C. Přes den dosáhnou na 26 až 30 °C. Vát bude slabý vítr z jižních směrů o rychlosti 1 až 4 m/s.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Farmáři předpověděli, jaká bude nadcházející zima. Shodnou se s meteorology?

Tagy: