Sledujte ZÁZNAM rozhovoru CNN s Putinovým mužem: Prozradí mluvčí Peskov plány Kremlu?

Dmitrij Peskov

Rozhovor CNN s mluvčím Kremlu Peskovem

Tiskový mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v úterý vystoupil exkluzivně ve vysílání stanice CNN. V rozhovoru s novinářkou Christiane Amanpourovou mluvil především o ruské invazi na Ukrajinu. Interview můžete sledovat od 20:00 v záznamu i s českým překladem na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Uběhl už téměř měsíc od doby, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, čímž začalo válku. Moskva si stále stojí za tím, že nejde o okupaci, nýbrž o „speciální vojenskou operaci“, která má chránit ruský lid před hrozbami.

Od začátku invaze ruská armáda nedosáhla většího vojenského postupu a Ukrajina se nadále úspěšně brání. Ruští a ukrajinští vyjednavači absolvovali již několik kol jednání, zatím bez výraznějších výsledků. V uplynulých dnech nicméně přicházely od různých aktérů včetně prezidenta Volodymyra Zelenského jisté pozitivní signály.

Dmitrij Peskov dříve uvedl, že Moskva zastaví vojenskou operaci na Ukrajině, pokud Kyjev uzná, že poloostrov Krym je součástí ruského území, přizná nezávislost republikám vyhlášeným proruskými separatisty na východě Ukrajiny a pokud se Ukrajina ve své ústavě vzdá ambic vstupovat do „jakýchkoli bloků“.

Stojí si Moskva stále za těmito podmínkami? A je možné, že by došlo ke schůzce Volodymyra Zelenského s Vladimirem Putinem? Interview můžete sledovat od 20:00 v záznamu i s českým překladem.

Tagy: