Lidé se rozloučili s herečkou Postlerovou. O dojemné vzpomínky se podělily blízké přítelkyně

Mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru

Speciální vysílání k poslednímu rozloučení se Simonou Postlerovou

Přátelé, rodina, ale i veřejnost se v úterý rozloučili s výjimečnou herečkou a dabérkou Simonou Postlerovou, která zemřela ve věku 59 let v neděli 5. května. Do Divadla na Vinohradech, kde se poslední rozloučení konalo, dorazila celá řada smutečních hostů. Přišla například Jiřina Bohdalová s dcerou Simonou Stašovou či herec Ivan Trojan. Dcera pronesla dojemnou řeč a zavzpomínala na společné chvíle. Ve speciálním vysílání na CNN Prima NEWS k poslednímu rozloučení s uznávanou umělkyní na ni zavzpomínaly také její dvě blízké přítelkyně: herečky Valérie Zawadská a Romana Goščíková.

CNN Prima NEWS odvysílala v úterý speciál k poslednímu rozloučení se Simonou Postlerovou. Pro diváky byly připraveny reportáže o její herecké a dabingové tvorbě, ale i soukromém životě. Pozvání do studia přijaly herečky, které se Simonou Postlerovou sdílely kus životní cesty: Valérie Zawadská a Romana Goščíková. Obě se podělily o dojemné vzpomínky. A ačkoliv se jednalo o smutný den, při každé zmínce o své přítelkyni měly úsměv na tváři.

ČTĚTE TAKÉ: Lékaři promluvili o rakovině princezny Kate. Zmínili možný typ nádoru i nadějné vyhlídky

Poslední rozloučení s divadelní, filmovou a televizní herečkou Simonou Postlerovou se konalo od 11 hodin v pražském Divadle na Vinohradech. Veřejnost mohla nosit květiny už od 10 hodin.

„Od 13 hodin bude následovat mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Uložení do hrobu provedeme v rodinném kruhu,“ uvedli jménem rodiny v úmrtním oznámení dcera Jana Magdalena s manželem Danem, syn Damián a vnučka Magdalenka. „Za projevenou soustrast předem děkujeme,“ dodala rodina.

Oblíbená herečka zemřela v neděli 5. května. Nedlouho před smrtí si stěžovala na svůj zdravotní stav, konkrétně na těžký postcovidový syndrom. Postlerová zemřela 5. května ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Diváci si ji mohou pamatovat z desítek filmů i seriálů. Hrála například v seriálech Chlapci a chlapi, Hospoda, Četnické humoresky nebo Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. Objevila se také v řadě filmů, včetně nedávno uvedeného snímku Tancuj Matyldo.

Byla uznávanou dabérkou a recitátorkou. V roce 2002 získala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za propůjčení hlasu herečce Emmě Thompsonové ve filmu Vtip.

VIDEO: Zemřela Simona Postlerová. Oblíbenou herečku našli v jejím bytě na Vinohradech

Tagy: