Sledujte ZÁZNAM: Blatný představuje změny v rezervačním systému k očkování

Jan Blatný

Blatný představil aktualizaci očkovacího systému

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) sklidil hned ze startu centrálního rezervačního systému na očkování proti covidu-19 kritiku. Mělo by však dojít k nápravě, se kterou veřejnost seznámí na tiskové konferenci, která má začít v 8 hodin. Sledujte ji živě přímo v tomto článku.

Blatný už v průběhu týdny slíbil hejtmanům upravit rezervační systém k očkování proti covidu-19. Asociaci krajů vadí především to, že centrální systém nyní de facto nutí seniory k soutěžení o termíny, což považuje za nedůstojné.

„Soutěž seniorů o volný termín k očkování není důstojná. Informaci o uvolnění termínu by měli od systému dostat automaticky ti nejstarší, kteří se do něj přihlásili,“ uvedl v tiskové zprávě šéf asociace krajů Martin Kuba (ODS).

Hejtmani také při upozorňují na to, že lidé jsou někdy nuceni vyrážet za očkováním mimo své regiony. Blatný podle asociace upozornil na chystané změny v registraci, které by měly systém zásadně zjednodušit a zpřehlednit. „Přestane soutěžení o termíny a každý, kdo dostane PIN, si může být jist místem a časem očkování. Zohledněn bude také věk žadatele, uvedl podle asociace Blatný.

Tagy: