Sledujte ZÁZNAM Partie s politickými odborníky k možným kandidátům na prezidenta

PARTIE Terezie Tománkové (5)

Hostem první části nedělní Partie byl prezident Miloš Zeman. Jak to bylo skutečně se skartovanou zprávou o Vrběticích? Ve druhé části Partie pak vystoupí čtyři poslanci z různých politických subjektů, hovořit budou o současných poměrech ve Sněmovně. Třetí část bude patřit čtyřem možným kandidátům na nového prezidenta. Pořad můžete sledovat na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Pražský hrad čelí podezření, že pochybil při skartování tajné zprávy o zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích. Skartování dokumentu policisté zjistili při prověřování, zda se s tajnou zprávou neseznamovali lidé bez bezpečnostní prověrky.

KPR trvá na obvinění, že BIS zaslala tajnou zprávu o Vrběticích v rozporu s platnou legislativou. Hrad tajné službě vyčítá, že neupozornila na potřebu rychlého předání prezidentu Miloši Zemanovi.

Bezpečnostní výbor Sněmovny ale ve čtvrtek konstatoval, že „neshledává postup BIS a Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v rozporu s předpisy“. I na téma vrbětické zprávy prezident Miloš Zeman hovořil v nedělní Partii.

Druhá část pořadu nabízí politickou debatu čtyř poslanců. Konkrétně vystoupí místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN), exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO), šéf SPD Tomio Okamura a místopředseda Sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL).

Řešit budou současnou kulturu v dolní komoře Parlamentu. Vládní strany si jdou s opozicí tvrdě po krku prakticky od první schůze nové Sněmovny. Jsou obstrukce zbabělou činností, či legitimním nástrojem opozice?

Ve třetí části pak vystoupí senátor Marek Hilšer, advokátka a politička Klára Long Slámová, podnikatel a politik Josef Skála, politický komentátor Petr Holec a politolog Jan Kubáček.

Nedělní Partii můžete sledovat na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: