Sledujte ZÁZNAM: Alena Schillerová promluvila k trendům v hospodaření obcí a krajů

Alena Schillerová

Tisková konference ministerstva financí (zdroj: CNN Prima NEWS)

Ministerstvo financí představí na tiskové konferenci trendy v hospodaření samospráv, tedy krajů a obcí. Zúčastní se ministryně financí Alena Schillerová. Začátek brífinku byl plánovaný na 10 hodin, nyní ho můžete vidět v tomto článku.

V minulosti se nechala ministryně financí slyšet, že připravuje konsolidační strategii pro veřejné finance, která stojí na třech pilířích: úspory na výdajové straně, zmrazení platů státních zaměstnanců a peníze z evropských rozpočtů. Je možné, že se toho bude týkat právě i hospodaření samospráv. 
Také zdůraznila, že Česko by z evropských fondů mohlo v příštích letech vyčerpat přes 1,2 bilionu korun.

Podle Schillerové je nutné uzdravit společnost a vyléčit ji z pandemie, „z přírodní katastrofy, která vyvolala ekonomickou krizi“. V tom prý vláda postupuje jasnými kroky. Odhaduje, že česká ekonomika by mohla jet naplno od druhé poloviny roku. Ministerstvo financí počítá s růstem hrubého domácího produktu o 3,1 procenta.

Tagy:
Andrej Babiš Alena Schillerová ministr financí finance zprávy obce kraje ČR Ministerstvo financí Česko samospráva územní samospráva trend Ministerstvo financí České republiky