Sledujte ZÁZNAM: Sjednoťme se proti zdravotní diktatuře. Landa vyzve lidi k odporu

Daniel Landa

Landa vyzývá k odporu

Ve středu dopoledne začne tisková konference, na které vystoupí zpěvák Daniel Landa společně s týmem právních expertů iniciativy Žlutý špendlík. Organizace chce vyzvat veřejnost k občanskému odporu. Nelíbí se jí totiž nutnost nosit na některých místech roušky, problém má také s očkovací kampaní ministerstva zdravotnictví. Tiskovou konferenci můžete sledovat od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

„Sjednoťme se proti politické zdravotní diktatuře. Obnovme normální smysluplný život bez nesmyslných plošných uzávěr, dejme právo dětem chodit do školy bez roušek, testů a očkování. Nikdo nesmí být k ničemu z toho nucen,“ uvádí iniciativa Žlutý špendlík. Ta chce veřejnost ve středu na pražském Střeleckém ostrově vyzvat k odporu.

Odkazuje se přitom na článek 23 Listiny základních práv a svobod, podle něhož mají občané právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

„Ptám se lidí, jestli cítí, že přichází totalitní způsob uvažování, a kdo je ochotný se připravit na odpor. Co bude dál, sám nevím,“ řekl zakladatel iniciativy Daniel Landa už minulou středu v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Zpěvák se proti vládě a jejím koronavirovým opatřením vymezuje dlouhodobě. Nelíbí se mu například povinnost nošení roušek, vakcinační kampaň či nutnost testování u neočkovaných. Během lockdownů ostře kritizoval snahu vlády o snížení mobility pomocí zavírání obchodů a restaurací či omezením sportu i kultury.

Landa rovněž chování kabinetu premiéra Andreje Babiše (ANO) označil za nechutné a současnou situaci v ČR přirovnal k fašismu.

Tiskovou konferenci iniciativy Žlutý špendlík můžete sledovat od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Tagy: