Sledujte ZÁZNAM SPECIÁLU 110 let od vyplutí Titanicu: Jak by proslulá loď vypadala na Vltavě?

Grafika slavné lodi Titanic z dílny CNN Prima NEWS k výročí 110 let od spuštění lodi na vodu.

Speciál: Titanic – 110 let nepotopitelné lodi (410)

V neděli 10. dubna uplyne 110 let od vyplutí nejznámějšího parníku na světě. CNN Prima NEWS nabídne v 10:25 před začátkem Partie Terezie Tománkové jedinečný speciál. Vedle hostů v něm dostanou prostor i detailní 3D rekonstrukce scén včetně potopení Titanicu, na kterých pracoval tým 3D grafiků CNN Prima NEWS.

Jak by vypadala legendární, téměř 270 metrů dlouhá loď na Vltavě? I to diváci CNN Prima NEWS v neděli uvidí díky moderní technologii. Grafický tým CNN Prima NEWS zasadil detailní model lodi do reálného světa přímo do centra Prahy na Vltavu.

V záběrech tak vynikne impozantní velikost obřího parníku, který by jistě budil obdiv i v dnešní době. Zasadit model do reálných záběrů umožňuje převedení do přesného měřítka odpovídajícího reálným objektům na scéně a přesné trasování virtuální kamery s pomocí mnoha záchytných bodů umístěných v záběrech.

Díky obdobné technologii mohli diváci CNN Prima NEWS vidět například ruský tank T-90, rakety a další vojenskou techniku v reálném měřítku přímo ve zpravodajském studiu.

Hosty moderátora Petra Převrátila budou odborník na Titanic Ondřej Vrkoč, který plánuje postavit přesnou repliku lodě, a kaskadér Martin Hub, který si zahrál ve slavném filmu Jamese Camerona.

Díky detailním 3D scénám, na kterých tým grafiků CNN Prima NEWS pracoval několik dní, budou moci okomentovat jak různé části lodi, tak i jednotlivé fáze plavby včetně nechvalně proslulé srážky s ledovcem a potopení lodi. Scény by přitom měly co nejvíce odpovídat reálným informacím o lodi a tragické nehodě.

Speciál Titanic 110 let můžete sledovat v neděli 10. dubna od 10:25 na CNN Prima NEWS či prostřednictvím webu CNNPrima.cz.

Tagy: