Slovenský historický triumf. Slafkovský je jedničkou draftu NHL, hned za ním jde Nemec

Slovenský hokejový supertalent Juraj Slafkovský se stal jedničkou draftu NHL. Vybral si ho slavný kanadský klub Montreal Canadiens. Slafkovský je prvním Slovákem v historii, kterého si tým NHL vybral na prvním místě draftu. Hned za ním následoval šok, když si New Jersey Devils vybrali jeho krajana a obránce Šimona Nemce.

Pro Slováky jde o suverénně nejlepší draft NHL v historii jejich hokeje. Nejvýše draftovaným Slovákem byl totiž doposud hráč, kterého si tým severoamerické soutěže vybral na třetím místě. Byl jím v roce 2000 dnes už bývalý vynikající útočník Marián Gáborík.

Slafkovský se na první pozici v předpovědích začal objevovat až v posledních týdnech před draftem. Dlouhé týdny byl za nejtalentovanějšího mladíka letošního výběru považován kanadský útočník Shane Wright.

Supertalentovaný Slafkovský, který zazářil zejména na letošní olympiádě, kde se v pouhých 17 letech stal nejlepším střelcem turnaje a dotáhl Slováky k historickým bronzovým medailím, tedy nebyl úplným překvapením. Jeho krajan Šimon Nemec už ale ano. Nadaného obránce si totiž hned po Slafkovském z druhé pozice vybrali slavní Ďáblové z New Jersey.

Další šok následoval na třetí pozici, kde byl stále k dispozici Wright, ale Arizona Coyotes se rozhodla sáhnout po Američanovi Loganu Cooleym. Viditelně zklamaného Wrighta si až ze čtvrtého místa vybral Seattle Kraken.

První z Čechů se dočkal na šestém místě. Columbus Blue Jackets si z této pozice zamluvil plzeňského obránce Davida Jiříčka, jenž se představil i na posledním dospělém světovém šampionátu.

Tagy:
NHL draft hokej sport New Jersey Devils Montreal Canadiens Juraj Slafkovský Šimon Nemec