Děsivou srážku na svahu zachytilo video. Přiřítil se lyžař, který malého Alexe odmrštil

Ze smrtelné nehody osmiletého Alexe existují záběry. Video z drastického střetu, ke kterému došlo v pátek na Slovensku, získali místní novináři. Následně popsali, jak k celé tragédii došlo. Chlapec svým zraněním po převozu do nemocnice podlehl.

Tragédie, ke které došlo v lyžařském středisku na Slovensku, se stále prošetřuje. Chlapec byl na černé sjezdovce společně se svým starším bratrem, když ho srazil další lyžař, který měl jet nepřiměřenou rychlostí. Osmiletý Alex střet nepřežil.

K TÉMATU: Zdrogovaná zlodějka ohrožovala v Olomouci okolí nožem. Dramatickou honičku zachytily kamery

Slovenští novináři pak ze smrtelné srážky získali video, informuje web tvnoviny.sk. Kvůli citlivým záběrům ale nebylo zveřejněno.

Kamera zachytila chlapce, jak nejprve seděl na svahu. Poté se zvedl a začal pomalu lyžovat. V ten moment se přiřítil další lyžař. I toho kamera zprvu zachytila, jak se na kopci připravuje ke sjezdu. Podle webu tvnoviny.sk zřejmě čekal na to, až bude svah volný. Chlapec se totiž dostal pod kopec a muž si ho zřejmě nevšiml. „Dítě následně po pár sekundách letělo vzduchem,“ dodal reportér slovenské televize Markíza. Lyžař měl jet podle posledních informací velmi vysokou rychlostí.

Samotná srážka se stala v úseku, který není monitorovaný. Policie však disponuje fotografiemi z turniketu. Muži zákona tedy tuší, co měl neznámý lyžař na sobě, a už zahájili vyšetřování pro trestný čin usmrcení.

K tragickému případu se vyjádřila i rodina zesnulého chlapce. „Byl to usměvavý chlapeček s tím nejlepším srdíčkem a neutuchajícím vtipem,“ uvedla pro web Nový čas Alexova maminka. „Byl neskutečně šikovný, milý a pro všechny by se rozdal. Když dostal bonbóny, pokaždé se podělil s ostatními dětmi,“ popsaly maminky dětí, se kterými se chlapec kamarádil.

Tagy: