Sluníčka se do konce dubna nedočkáme. Obloha bude zatažená, místy zaprší

Praha Karlův most

Do konce posledního dubnového týdne bude obloha zamračená a místy se objeví také dešťové přeháňky. Na svých webových stránkách o tom informuje Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ). Denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C. Nejtepleji pak bude v neděli, kdy naměříme až 20 °C.

Ve středu bude zpočátku zataženo až oblačno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Na jihu Čech očekávejme také dešťové přeháňky. Odpoledne a večer začnou srážky a oblačnost postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C, na jihu a východě naměříme kolem 10 °C, na horách 5 °C. Vát bude mírný severovýchodní až severní vítr o síle 2 až 6 m/s.

Podobné počasí očekávejme také ve čtvrtek. Zpočátku bude polojasno až skoro jasno, postupně se však během dne zatáhne. V noci naměříme 6 až 2 °C, při uklidnění větru teploty klesnou na bod mrazu. Meteorologové upozorňují, že se místy mohou objevit také přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 14 až 18 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo severní vítr o síle 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku během dne mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

Nejtepleji bude v neděli

V pátek bude zpočátku polojasno až jasno. Během dne se ovšem obloha zatáhne. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C. V noci naměříme 4 až 0 °C.

Slunečného počasí se nedočkáme ani o víkendu. V sobotu bude převážně oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 15 až 19 °C. Naopak v noci klesnou na 6 až 2 °C.

Oblačno bude také v neděli. Místy se objeví přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C. Během dne vystoupají k 16 až 20 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr o síle 1 až 4 m/s.

Tagy: