Smrt Češky v Kolumbii: Zabili ji na místě jiných dvou vražd, viníkem může být přítel

Anna T.

Minulý pátek v Kolumbii zavraždili Češku Annu T., kterou kdosi dvakrát střelil do hlavy. Podezřelým v zamotaném případu zůstává její britský přítel, se kterým se v den smrti pohádala. Britské weby odhalily, že kolumbijská policie řeší ještě dvě jiné vraždy, které se tento měsíc odehrály poblíž místa, kde Češka zemřela.

Blikající baterka v setmělém lese minulý týden v pátek odhalila v Kolumbii děsivou podívanou. Zdravotní sestřičku Annu T. kdosi zastřelil u města Medellín. Okamžitě po tragédii se vyrojila řada teorií o tom, kdo zločin spáchal.

Krom českých se o případ zajímají také britská média, jelikož právě muž britské národnosti byl Annin přítel. Údajně se s ním krátce před svou smrtí pohádala, tudíž i on figuruje na seznamu podezřelých. Podle kolumbijské policie by ale pro něj bylo nesmírně těžké propašovat do země zbraň.

Oběť gangů?

Další vyšetřovací verze pracuje s tím, že se Anna T. stala obětí zločineckých gangů. Policie totiž podle webu The Daily Beast vyšetřuje v oblasti města Medellín ještě jiné dvě vraždy, ke kterým mělo rovněž dojít během září. Policie zatím nepotvrdila, že by měly tyto případy jakoukoli spojitost. Přitom už minulý rok kdosi kolem města zavraždil šest zahraničních turistů.

„V současnosti operuje kolem Medellínu 150 kartelů, gangů a drogových skupin,“ sdělil pro The Daily Beast Mike Vigil, bývalý šéf mezinárodních operací v Národním úřadu pro kontrolu obchodu s drogami.

Gangy si ale povětšinou vyřizují účty mezi sebou a na turisty neútočí. Přesto se Češka mohla stát terčem pro zbloudilého útočníka. Případ Anny T., která se chtěla v Kolumbii usadit, přestože příliš neuměla španělsky, se tím ještě více zamotává.

Tagy: