Úmrtí psa Brožové bude mít dohru. Nepřípustné, proti klinice podniknu právní kroky, říká

Kateřina Brožová přišla o Jordyho.

Kateřina Brožová se obrátila na právníka

Herečka Kateřina Brožová přišla na začátku roku o svého psa Jordyho. Musela ho dočasně umístit do veterinární kliniky, při venčení však utekl a později ho srazil vlak. „Je to nepřípustné, podniknu proti klinice právní kroky,“ řekla Brožová pro CNN Prima NEWS.

Před cestou na Maledivy umístila Kateřina Brožová svého psa Jordyho, který měl zdravotní problémy, na kliniku Jaggy v pražských Řepích. Po jednom dni na dovolené ale zjistila, že její rhodéský ridgeback při venčení utekl. Prostřednictvím sociálních sítí prosila o pomoc s hledáním, jako odměnu nabízela 30 tisíc korun. Pátrání, do kterého se zapojila spousta jejích fanoušků, mělo ale smutný konec. Ztraceného psa srazil poblíž pražského Zličína vlak.

ČTĚTE TAKÉ: Policejní pes Bruno při své první akci v České Lípě vyčenichal zloděje. Silně na něj zavrčel

„Nevěděla jsem, jestli opravdu celou noc někdo z kliniky chodil a Jordyho hledal, to se samozřejmě nedozvíte. Odkázali mě i na městskou policii, kam jsem volala, ta mi ale řekla, že nemůžou jít hledat ztraceného psa, protože pes je brán z našeho zákona jako věc. To je strašné, nemohla jsem dělat nic jiného než čekat,“ popsala Brožová v pořadu Showtime pro CNN Prima NEWS.

Později vyjádřila politování i veterinární klinika. „Smutná událost, která se stala v noci na 10. ledna, kdy při venčení utekl z naší kliniky pes, který byl následně sražen vlakem, nás nesmírně mrzí,“ napsal na sociální síti Facebook ředitel Vojtěch Novák.

Podle herečky je podobná situace naprosto nepřípustná. „Je absurdní, aby někdo manipuloval s vaším zvířetem, byť s dobrým úmyslem, v prostoru, který není zabezpečený,“ popsala Brožová a vyjádřila podezření, že s podobnými situacemi se klinika potýká dlouhodobě.

„Situaci bude řešit právník. Prvotně to ani nebyla moje iniciativa, obrátila se na mě jedna organizace, jestli nechci pomoct, takže chci situaci řešit,“ popsala herečka své další kroky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezradná Brožová zůstala uvězněná v zamčeném obchodě. Za hodinu na ni naběhl naštvaný správce

Tagy:
pes Maledivy herec sociální síť klinika Zličín Kateřina Brožová Řepy Rhodéský ridgeback klinika Jaggy Jordy