Smrt si našla cestu. Mladá maminka Maruška překonala rakovinu, zemřela cestou od lékaře

Měla syna, s manželem adoptovala další dítě a vyhrála boj s rakovinou, nakonec ale dvaatřicetiletá Maruška zemřela cestou od lékaře. Osudnou se jí stala těžká autonehoda. Její kamarádi proto udělali sbírku pro její dva syny a manžela.

Dvaatřicetiletá Maruška neměla jednoduchý život. Prodělala rakovinu a první souboj se smrtí vyhrála. Podle svých přátel byla milý, veselý a slušný člověk se srdcem na dlani. „Byla jsi velmi silná osobnost s chutí žít. Užívala sis každé minuty, kdy si mohla být se svou rodinou, věnovala si ji veškerý svůj čas. Byla si máma s velkým M,“ vzpomínají na mladou ženu kamarádi.

S manželem měla šestiletého syna Péťu a ročního Olíka adoptovali. „Stále jsi vnitřně cítila, že by si chtěla ještě jedno dítko. Bohužel po boji s rakovinou vám nebylo přáno. Proto jsi otevřela své veliké srdce a byla ochotná přijmout za své vlastní adoptované dítko,“ píšou o ženě její přátelé.

Upozorňují, že pár trpělivě absolvoval celý proces kolem adopce. „Čekala jsi celá nedočkavá, kdy už i vám zazvoní kouzelný telefon a bude vám oznámeno, že pro vás mají volné miminko. Stalo se tak letos a vy jste si jeli pro krásného chlapečka. Byla jsi tak šťastná,“ upozorňují.

Svou rodinu, po které žena vždy toužila, si ale bohužel moc dlouho neužila. „Když jsi se v září vracela z jedné z kontrol, zda se ta ‚mrcha‘ rakovina nevrátila, měla jsi těžkou autonehodu a domů už jsi se nevrátila,“ vzpomínají na smrt mladé maminky přátelé.

Smrt si našla cestu jinak

Děti podle nich přišly o skvělou mámu. Maruška se navíc prý vyhýbala všemu, co by jí mohlo rakovinu znovu spustit. „O to je horší, že si k tobě smrt našla cestu jinak,“ vzkazují přátelé do nebe.

Proto rodině mladé ženy uspořádali sbírku na webu Donio. Sbírka už přesáhla svou cílovou částku, která byla 100 tisíc korun, lidé poslali už přes 378 tisíc. A do jejího ukončení zbývá ještě 44 dnů. „Poslední, co pro tebe můžeme udělat, je zorganizovat tuto sbírku a dát tak alespoň lepší naději na budoucnost pro tvého manžela a syny,“ píší kamarádi.

Veškeré peníze půjdou na potřeby malého Olíka a Péti, tedy na plenky, oblečení, vybavení dětského pokoje, koníčky dětí, jejich spoření. Peníze navíc využije tatínek chlapečků na pokrytí nákladů na bydlení a dalších nečekaných výdajů, jako jsou opravy či lékařské výdaje.

Tagy: