Náklaďák přejel ve Znojmě ženu: Na přechodu a před očima rodiny. Řidič ji v dešti asi přehlédl

Nákladní auto ve Znojmě usmrtilo chodkyni.

Nákladní auto ve Znojmě usmrtilo chodkyni

Starší žena ve čtvrtek ráno zemřela po střetu s nákladním autem ve Znojmě. Nehoda se stala na přechodu pro chodce. Žena se nejspíš chtěla dostat na druhou stranu a vstoupila do silnice zrovna ve chvíli, kdy místem projížděl nákladní vůz. Jeho řidič už nedokázal srážce zabránit.

Na přechodu pro chodce v ulici Pražská ve Znojmě vyhasl ve čtvrtek nad ránem další lidský život. Před pátou hodinou se snažila přejít silnici starší žena, na kterou na druhé straně čekala její rodina. „Dvaašedesátiletá žena tam bohužel podlehla střetu s nákladním vozem. Dechová zkouška u řidiče nákladního vozu, který srazil ženu na přechodu pro chodce, byla negativní,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vážná nehoda na D3 u Tábora. Auto narazilo zezadu do vozu silničářů, dva lidé jsou zranění

„Zdravotníci pacientku resuscitovali, bohužel přes veškerou naši snahu se nepodařilo obnovit její životní funkce, ta zranění byla příliš vážná,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Žena na přechod vstoupila v okamžiku, když byla ještě tma a nejspíš hustě pršelo. Nedá se proto vyloučit, že ji řidič uviděl na poslední chvíli a nestačil tak střetu zabránit. „Na místě zasahovali krizoví interventi, poskytovali pomoc příbuzným, kteří nehodu přímo viděli. Náš krizový intervent působil přímo v bydlišti rodiny,“ řekl Šváb.

Podobné nehody nejsou v těchto místech ničím výjimečným. Loni v červenci tady řidič linkového autobusu srazil ženu. Na stejný přechod tehdy vstoupila třiašedesátiletá chodkyně. Po ulici Pražská se k ní blížil Pavel Valenta, který vezl cestující do nedalekého Vranova nad Dyjí. Toho letos v květnu potrestal soud za usmrcení z nedbalosti dvouapůlletou podmínkou a na tři roky mu zakázal řídit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT:  Dramatické policejní pronásledování v Brně. Řidič ohrozil desítky aut, chtěl se vyhnout vězení

Tagy: