Smutek v královské rodině. William a Harry přišli o příbuzného, hrál velkou roli i pro Alžbětu

Strýc princů Harryho a Williama, lord Robert Fellowes, zemřel ve věku 82 let z neznámých důvodů. Vážený člen královské rodiny působil jako soukromý tajemník královny Alžběty II. a patřil mezi její nejdůležitější poradce v době smrti princezny Diany, své švagrové. Smutnou zprávu přinesl britský deník Daily Mail.

Lord Robert Fellowes královně Alžbětě II. pomáhal především v 90. letech – v době rozvodů jejích tří dětí a smrti princezny Diany. Rok 1992, nejhorší milník tohoto období, královna nazvala jako „annus horribilis“, píše deník Daily Mail. V tomto roce navíc zachvátil hrad Windsor požár.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Charlotte má rozkošnou přezdívku. Podívejte se, jak se říká členům královské rodiny

V roce 1978 se oženil s lady Jane, starší sestrou princezny Diany. Narodily se jim tři děti – Alexander, Eleanor a Laura, která je kmotrou princezny Charlotte.

Po tragické smrti princezny Diany byl podle deníku The Sun tím, kdo byl nucen popřít bizarní tvrzení majitele luxusního obchodního domu Harrods Mohammeda al Fayeda, že měl stát za její autonehodou.

„Měl jsem ji velmi rád. Byla dobrým člověkem,“ řekl po její smrti Fellowes podle deníku The Mirror a dodal, že v životě měla štěstí jen málo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Král Karel vybavil hrad solárními panely, jeho Bentley bude jezdit na biopaliva

Tagy:
Velká Británie smrt Princezna Diana Alžběta II. princ Harry královská rodina Daily Mail Britská královská rodina William, princ z Walesu Charlotte, princezna z Cambridge Hrad Windsor smrt a umírání společenská rubrika Robert Fellowes