Solící celebrita na pranýři. Otravování Messiho a spol.? Ať mi políbí p*del, píše hráč

Před několika lety se šéfkuchař známý pod přezdívkou Salt Bae stal celebritou. Díky originální přípravě steaků a zejména nezvyklému způsobu solení. Momentálně ale majitel restaurací Nusr Et leze leckomu na nervy. Z argentinského vítězství na fotbalovém mistrovství světa si svojí vtíravostí udělal tak trochu vlastní show. Organizace FIFA teď prošetřuje, jak se někdo takový dostal mezi slavícího Lionela Messiho a jeho parťáky přímo na trávník, přitom odpověď zná sama.

Kdo má sociální sítě, pravděpodobně aspoň jednou muže s přezdívkou Salt Bae zahlédnul. Turecký kuchař, vlastním jménem Nusret Gökçe, dobyl internet především tím, jak typicky nechává spadávat zrnka soli na steak přes své předloktí. V poslední době je to ale on, na koho „se sype“ kritika. Zejména kvůli absolutně přemrštěným cenám v jeho restauracích, přičemž účtenkami ukazujícími astronomické částky se sám rád chlubí.

Luxusní Gökçeho podniky s centrálou v Dubaji navštívili snad všichni nejlepší fotbalisté moderní éry. Skoro se zdá, že kdo nebyl v restauraci Nusr Et, jako by neexistoval. Minulou neděli se role vyměnily a Salt Bae byl tím, kdo navštívil hráče u nich „doma“. Zamířil totiž na finále světového šampionátu v katarském Dauhá mezi Argentinou a Francií.

Jak je dobře známo, fenomenální drama nakonec skončilo euforií Jihoameričanů. A Gökçe musel být přímo na trávníku u toho, jak Lionel Messi přebírá poslední velkou trofej, která mu v jeho kariéře zbývala získat. Neudělal to ale příliš citlivě, zdálo se, že si chce ukrást minuty slávy patřící argentinskému výběru pro sebe.

Vtíravě pronásledoval hráče v bílomodrých dresech v době jejich nejšťastnějšího momentu kariéry, prosil je o společnou fotografii. Několika svěřencům trenéra Lionela Scaloniho se dokonce snažil vzít z rukou trofej, když sami se zlatým pohárem pózovali, aby měli jedinečný okamžik zvěčněný. Z jejich pohledů se dal vycítit pořádný údiv a trapnost situace nemohla být větší. Influencer pak publikoval řadu příspěvků z trávníku na Instagramu.

Tvé dvě minuty slávy už jsou pryč

Otravným počínáním šéfkuchař rozohnil mnoho fanoušků. Nechápali už jen to, že se vůbec ocitl na hřišti. Natož že si potěžkal cenný artefakt. Toto privilegium podle světového fotbalového orgánu FIFA náleží samozřejmě vítěznému týmu, rodinným příslušníkům mistrů světa, bývalým světovým šampionům nebo hlavám státu. Ale ne majiteli známé restaurační sítě, který nemá žádné vazby na zlatý mančaft. Nezlobili se jen fanoušci.

„Salt Bae mi může políbit p*del. Touží po pozornosti, dotýká se poháru. Kdo jsi? Tvé dvě minuty slávy už jsou pryč,“ vzkázal bývalý útočník italské reprezentace Giuseppe Rossi.

Míra negace donutila reagovat i FIFA. „Přezkoumáme, jakým způsobem se někteří jednotlivci neoprávněně dostali po slavnostním ceremoniálu dolů na trávník, a přijmeme příslušná interní opatření,“ napsala. Ovšem pravděpodobně sama organizace zná moc dobře odpověď.

Jedním z věrných Gökçeho hostů je totiž šéf FIFA Gianni Infantino. Při jedné návštěvě po boku šéfkuchaře říkal: „Číslo jedna. Nejlepší z nejlepších. Nezapomenutelný večer u Nusreta v Dubaji. Vrátím se. On je legenda,“ chrlil ze sebe Infantino.

V reakci na dění v Kataru vedení nejstarší americké fotbalové soutěže US Open Cup preventivně oznámilo, že Salt Bae má zakázanou účast.

Tagy:
restaurace Dubaj Lionel Messi Argentina trávník celebrita FIFA fotbal Katar sport Mistrovství světa v Kataru 2022 Gianni Infantino argentinská fotbalová reprezentace Salt Bae Nusret Gökçe Lionel Messi FIFA