Součka a jeho parťáky natřela legenda. Jako by klábosili ve Starbucksu, řekl drsňák Keane

V bídné sezoně mohl být pro West Ham pohár FA Cup možností, jak si vylepšit náladu i reputaci. K vyřazení Manchesteru United byli „kladiváři“ v jednu chvíli celkem blízko, ale nakonec velmi daleko. Londýnský tým i s českým reprezentantem Tomášem Součkem si proto musel vyslechnout nehezká slova od ikony Roye Keanea. Podle něj bránil velmi naivně, jako by se nacházel v kavárně, a ne na fotbalovém bojišti.

Po dvou velmi vydařených sezonách zažívá West Ham United těžší chvíle. V Premier League jen tak tak balancuje nad zónou sestupu, pádu se aktuálně na 16. místě vyhýbá jen o dva body. Od ligových trablí si Londýňané odskočili do FA Cupu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Těžké chvíle PSG. Šéfa vyšetřují kvůli únosu a mučení, hvězda je obviněna ze znásilnění

A dostali šanci si pořádně zvednout sebevědomí, protože pohárový pavouk jim do cesty hodil rozjetý Manchester United. Když v 54. minutě vypálil z dálky Said Benrahma, byl outsider poměrně blízko překvapení. Ale závěr svěřencům Davida Moyese absolutně nevyšel. Před vyrovnávací brankou Casemira ještě West Ham ochránil zásah VAR kvůli ofsajdu, ale stejně nakonec do brány Tomáše Součka a spol. napadaly tři góly a na Old Trafford se urodil výsledek 3:1.

Manchester tak z posledních 11 zápasů v různých soutěžích vyhrál devět. Klubová ikona a nyní televizní expert Roy Keane – který za „rudé ďábly“ odehrál v 90. letech a na začátku tisíciletí přes 300 zápasů – přiznal, že jeho bývalý zaměstnavatel zrovna v tomto zápase nijak zvlášť neoslnil.

Ale především se zaměřil na to, jak při bránění pohořel soupeř. Bývalý středopolař, jenž na hřišti proslul jako obávaný drsňák, se chová ostře i v pozici odborníka. „Jen tak lehce klábosí, co mají dělat, jak kdyby byli ve Starbucksu,“ prezentoval pro stanici ITV svůj názor, že v defenzivní fázi byl West Ham značně lajdácký.

Kritizoval pak především pasivitu gólmana poražených Alphonseho Areolu. „Musí konat. Musí vytasit trochu násilí, to je jeho práce,“ uvedl.

Kouč „kladivářů“ Moyes litoval toho, že si jeho tým neporadil s některými nadějnými příležitostmi. „Měli jsme momenty, kdy jsme mohli zápas strhnout na svoji stranu. Ale takový je fotbal, ne?“ podotkl.

O víkendu opět čeká West Ham boj o bytí a nebytí v lize, tentokrát duel s Brightonem. Dobře naladěný Manchester jede do Liverpoolu, aby se zkusil přiblížit městským rivalům City okupujícím druhé místo. Díky středečnímu vítězství bude mít v polovině března na programu i čtvrtfinále FA Cupu proti Fulhamu.

Tagy: