Zásadní průlom v případu úmrtí Perryho: Soudní lékaři určili příčinu skonu hvězdy z Přátel

Soudní lékařství okresu Los Angeles v pátek informovalo o příčině smrti Matthewa Perryho, hvězdy seriálu Přátelé. Populární americký herec měl podlehnout akutním účinkům ketaminu. Ke smrti prý přispělo také topení. Píše o tom americká CNN.

„Oddělení soudního lékařství okresu Los Angeles (DME) určilo jako příčinu smrti 54letého herce Matthewa Langforda Perryho akutní účinky ketaminu. K úmrtí pana Perryho přispělo také topení, ischemická choroba srdeční a účinky buprenorfinu, který se používá k léčbě poruchy způsobené užíváním opioidů,“ uvedl podle CNN mluvčí koronera v Los Angeles. Konečný způsob smrti je prý nešťastná náhoda.

MOHLO BY VÁS ZJÍMAT: Poslední loučení s Perrym, podívejte se na reportáž

V pitevní zprávě se uvádí, že Perry „údajně podstupoval infuzní terapii ketaminem kvůli depresi a úzkosti“. Zpráva dále vysvětluje, že ketamin má lékařské a chirurgické využití jako anestetikum a je známý také jako rekreační droga „především díky své disociativní povaze, která znamená pocit odpojení mysli od těla“. Může mít také krátkodobé halucinační a psychedelické účinky. V pitevním nálezu se píše, že Perry se naposledy léčil týden a půl před svou smrtí. Tématu se věnuje také britská BBC.

K TÉMATU: Matthew Perry jako Chandler Bing. Připomeňte si jeho nejvtipnější momenty z Přátel

Populární herec z Přátel zemřel v sobotu 28. října ve věku 54 let. Bez známek života ho ve vířivce nalezl jeho asistent.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. Zahrál si ale i v řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázni spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayeková, či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise.

Před necelým rokem vyšly jeho memoáry nazvané Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc), v nichž líčí neustále se opakující léčbu závislostí. Od svých 26 let žil střídavě ve střediscích pro léčbu závislostí a mimo ně, čtrnáctkrát byl na odvykacím programu, pětašedesátkrát absolvoval detoxikační program a více než 6000krát se zúčastnil sezení Anonymních alkoholiků.

Tagy: