Měli doma „Itálii“, popsali sousedé střelbu v Hostivaři. Krvácející žena sdělila jediné přání

Doma měli tak trochu „Itálii”, vzpomněli v Krimi Zprávách na dvojici sousedé z Herbenovy ulice v pražské Hostivaři. V neděli večer tam zhruba 60letý muž postřelil ženu, ta utrpěla zranění hlavy a ruky. Krvácející oběť svým sousedům opakovala jedno přání. Policisté případ vyšetřují jako pokus o vraždu, nikdo ale nejspíš nebude obviněn, sám útočník totiž otočil zbraň proti sobě.

V nedělil v osm hodin večer se v pražské Hostivaři ozvalo několik výstřelů a na místo ihned vyjelo velké množství policistů s dlouhými palnými zbraněmi. Na pomoc spěchala i zásahovka. V jednom z místních domů došlo k postřelení ženy.

ČTĚTE TAKÉ: Zpověď svědka děsivé nehody na Liptově: Slyšel jsem ránu a běžel tam. Bylo to jako z hororu

Vážně poraněné ženě se po útoku podařilo doplazit ke dveřím, kde ji zachránila sousedka, zastavovala jí krvácení ručníkem a společně s dalšími sousedy přivolali pomoc. „Z posledních sil jsem jí odtamtud dostala, zaklínila se totiž do dveří. Bylo to hrozné,“ vylíčila svědkyně. Až pak si uvědomila, že útočník mohl střílet i po ní.

Na místo vyrazila zásahovka

Ani policisté nejprve nevěděli, jestli uvnitř domu není zabarikádovaný nebezpečný pachatel, a tak na místo přivolali zásahovou jednotku. Následně policisté zjistili, že střelec po svém útoku otočil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

Jakmile nebezpečí pominulo, začalo policejní vyšetřování. Zbraň měl muž držet legálně. Věděli o tom i sousedé, ale nikdy by do něj neřekli, že by ji byl schopný použít. „Měli doma tak trochu ‚Itálii‘, ale kdo ne. (...) Paní byla zraněná a poslední, o co se starala, byl její pes Bertík. Tak ho teď venčíme a tak. Ale já vám říkám, byli to tak fajnový lidi, měl jsem je strašně rád,“ dodal soused.

To potvrzuje i sousedka, která ženě pomáhala. „Byla schopná komunikovat, jenom volala o pomoc a měla zájem hlavně o psa,“ popsala dále. Policisté případ vyšetřují jako pokus o vraždu, nikdo ale nejspíš nebude obviněn. Stíhat mrtvého totiž není možné.

Tagy: