Hrůzná nehoda: Policista si spletl mobil se zbraní a postřelil 13letého chlapce, ten ochrnul

Policisté v Chicagu postřelili 13letého chlapce

Policisté v americkém Chicagu postřelili třináctiletého chlapce. Ten řídil kradené auto, které ale krátce před střelbou údajně neozbrojený opustil. Podle svědků měl ruce nad hlavou a vzdával se. Policista, který vystřelil, si prý mladíkův mobil spletl se zbraní.

„Byl někdo zasažen? Oni ho střelili? Sakra, zavolejte záchranku,“ křičel zasahující příslušník zákona. Jeho kolegové následně zraněného mladíka přenesli o kus dál. „Táhli ho jako hadrovou panenku pryč od pumpy na jiné místo poté, co už utrpěl vážné zranění zad,“ doplnil advokát rodiny Andrew M. Stroth.

Podle jeho kolegy Stevena Harta by si lidé měli „vážit posvátnosti života, což se se v tento moment nedělo“.

Vedení policie v Chicagu oznámilo, že se zasahující jednotka obávala, aby nádrž u benzinové pumpy neexplodovala.

Mladík utrpěl vážná zranění. Podle právníků od pasu dolů ochrnul. „Ruce měl nad hlavou, pro střelbu neměl policista žádné opodstatnění,“ konstatoval Stroth. Svědek vypověděl, že se chlapec opravdu vzdával. „Viděl jsem, jak k němu policista přiběhl a začal střílet,“ sdělil.

Advokát doplnil, že proti mladíkovi nebylo vzneseno žádné obvinění. „Byl v kradeném vozidle a utekl, on utekl. A to opravňuje k tomu, aby ho střelil do zad a ochrnul od pasu dolů?“ ptal se. Mladíkova rodina podala vůči chicagské polici žalobu. Život mladého muže se podle jejich slov kvůli střelbě navždy změnil.

Policista, který vystřelil, tvrdí, že si chlapcův mobil spletl se zbraní.

Tagy: