Spojení s TOP 09 a lidovci? Staří ódéesáci se drží, aby nevybouchli, míní komentátor

Komentátor MF DNES Miroslav Korecký

K věci (71)

Pokud by se sněmovní volby konaly na přelomu února a března, drtivě by je vyhrálo hnutí ANO. Naopak TOP 09 a lidovci by skončili mezi poraženými. Poslanec Ondřej Kolář (TOP 09) se v rozhovoru pro CNN Prima NEWS nechal slyšet, že by se proto nebránil spojení s ODS. Podle komentátora MF DNES Miroslava Koreckého je to ale nesmysl. „Zejména staří ódéesáci se drží zuby nehty, aby nevybouchli,“ uvedl v pořadu K věci.

Situace, kterou česká politika nepamatuje. Těmito slovy komentoval Korecký fakt, že opoziční hnutí ANO má těsně za polovinou volebního období téměř 40 % hlasů. „Vláda se naopak potácí někde u dna,“ řekl. Dodal, že se podle něj ovšem zatím nejedná o návrat ANO zpět do vlády. „To je ještě strašně daleko. Máme před sebou několik voleb, změnit se může všechno,“ vysvětlil Korecký ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Máme na to vyhrát eurovolby, Spolu je silnější než STAN, míní Krutílek. Jak vnímá „skokany“?

Andrej Babiš podle něj určitě nemá vyhráno. „Pokud by ale tyto trendy pokračovaly, tak stojí před branami jednobarevné vlády,“ doplnil.

Ze stejného průzkumu agentury Kantar pro ČT také vyplynulo, že strany TOP 09 a KDU-ČSL by skončily těsně před branami Sněmovny. Lidovci by získali pouhá dvě až tři procenta. Poslanec a kandidát do europarlamentu Ondřej Kolář (TOP 09) se proto nechal slyšet, že by se nebránil spojení TOP 09, ODS a lidovců do jedné strany.

S tím ale Korecký nesouhlasí. „Představa, že by se měly tyto strany skutečně spojit dohromady, vytvořit nějaký Ein Kessel Buntes, prát se o názory na euro a riskovat, že je početná lidovecká členská základna překroužkuje v každých volbách, je absolutní nesmysl,“ míní komentátor.

PODÍVEJTE SE: Komentátoři Kulidakis a Schmarcz k předvolebnímu průzkumu

Tagy: