Koloběžkář na Plzeňsku měl uškrtil motorkáře kvůli banalitě. Drásá mi to srdce, loučí se známí

Nedaleko Příchovic zemřel 42letý motorkář, napadnout ho měl muž na koloběžce

Koloběžkář zabil motorkáře

To, co vypadalo původně jako dopravní nehoda, se následně ukázalo jako případ nesmyslné vraždy. Muž na koloběžce měl uškrtit nedaleko Příchovic na jižním Plzeňsku motorkáře. Spor přitom začal kvůli banalitě. Motocyklista ho prý napomenul, že nemá dostatečně osvětlenou koloběžku. Obviněný může v případě prokázání viny strávit za mřížemi až 16 let.

Plzeňští kriminalisté vyšetřují tragické úmrtí 42letého Antonína, kterému místní neřekli jinak než Tony a který bydlel u své matky. Z cesty na motorce se však jednoho dne domů nevrátil. Na vozovce mezi Přešticemi a Příchovicemi došlo totiž k potyčce mezi ním a mužem na elektrické koloběžce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záběry z brutálního napadení v Praze. Útočníka zadrželi, nalezená zbraň policii překvapila

Policisté tak museli o půl druhé ráno oznámit matce zemřelého, že se její syn již nevrátí. „Přišli mi to říct v noci. Pro mámu je to něco hrozného, je to šílené,“ popsala svůj zármutek maminka muže Antonie.

Podle zjištění policistů o dopravní nehodu rozhodně nešlo. „Jel na motorce domů. Ten na koloběžce nebyl dostatečně osvětlený a syn něco takového neměl nikdy rád. Prý ho měl ten z koloběžky uškrtit,“ sdělila redakci KRIMI Zpráv.

Podle některých místních došlo i k tomu, že se oba muži porvali. Na místě, kde motorkář zemřel, hoří několik svíček. Známí mu sem přinášejí také květiny. Na muže vzpomínají i na sociálních sítích. „Hrozně mě mrzí a drásá mě srdce, že ten největší boj jsi sváděl kousek od našeho baráku a já tam nebyl. Byl jsi bojovník a srdcař. Mám tě rád, Toníku,“ vzpomněl si komentující.

„Kéž bys prostě jel dál. Tony, tak to kafe si dáme až za pár, pak tam nahoře. Odpočívej v pokoji. Mrzí mě to, budeš tady chybět. Tohle sis nezasloužil,“ sdílela svůj zármutek jiná uživatelka. Mnoho z nich vyjádřilo rodině upřímnou soustrast.

Policistům při objasnění celého případu pomohlo svědectví dvou dívek, které na místě incidentu byly a ihned volaly zraněnému muži pomoc. „Nějaká dvě děvčata říkala, že to celé viděla. Syn prý chroptěl, ten z koloběžky utekl, aby se někam schoval. Vždyť je to vražda, a oni ho pustí,“ vyjádřila své zoufalství maminka.

Kriminalisté nařídili soudní pitvu. „Zahájili jsme trestní stíhání 45letého muže, kterého jsem obvinili ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví,“ uvedla mluvčí plzeňských policistů Dagmar Brožová. Obviněný je stíhaný na svobodě. Jestliže se z jeho strany potvrdí těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, může si muž odsedět až 16 let za mřížemi.

Tagy: