Spory uvnitř České lékařské komory gradují. O očkování dětí museli členové jednat ve sněhu

Prezident České lékařské komory Milan Kubek

Spory uvnitř České lékařské komory (ČLK) nabírají na intenzitě. Menší část jejích členů chtěla v sobotu v Lékařském domě uspořádat odbornou diskusi o očkování dětí. Vedení ale konání akce zamítlo. Jako důvod uvedlo špatnou epidemickou situaci. Jednání se tak muselo uskutečnit venku ve sněhu. Organizátoři semináře, kteří si přezdívají Paralelní lékařská komora a jsou podepsaní pod Deklarací lékařů proti nátlaku na očkování, to považují za naschvál. Prezident komory Milan Kubek to odmítá.

„Svolali jsme tuto akci, kde jsme vyzvali naše vedení, abychom se sešli v Lékařském domě, který je vytvořen z příspěvků nás všech lékařů. To nám nebylo umožněno, nikdo z vyzvaných členů nepřišel a Lékařský dům nám nebyl otevřen,“ popsala CNN Prima NEWS lékařka Karen Pumrová, členka ČLK a Paralelní lékařské komory.

Kubek ale vysvětlil, že ČLK v současnosti pořádá jen on-line vzdělávací akce. A to z hygienických důvodů. „Ti, kteří chtěli pořádat něco v domě lékařů, o tom byli dopředu včas informováni,“ zdůraznil šéf komory.

„Mohu za spoustu věcí, ale opravdu nemohu za stávající epidemickou situaci,“ dodal Kubek.

Informace o zrušení pořádání prezenčních vzdělávacích akcí jsou na webu ČLK už z 26. listopadu. „Od 26. 11. letošního roku s ohledem na nepříznivou epidemickou situaci a zavedení mimořádných opatření ruší Česká lékařská komora do odvolání pořádání prezenčních vzdělávacích akcí,“ píše se na webu komory.

Tagy: