Sypete do sebe sra*ky, co máte do p*dele proti očkování? Sprostý lékař je hitem internetu

Praktický lékař.

Peprné vyjádření lékaře

Hitem internetu se stalo vyjádření praktického lékaře z Červených Peček na Kolínsku. Kritizuje v něm „nezodpovědné pacienty“. Nebere si servítky a rozhodně nešetří vulgarismy. Od části lidí proto sklidil kritiku. Lékaři oslovení CNN Prima NEWS mu dávají za pravdu. I když se to podle nich dalo napsat slušněji.

„Zaměstnáte mě na půl hodiny, že máte nárok na nějakou mastičku na p*del, co by vás jinak stála 100 korun? Přitom prokouříte a prochlastáte stokrát tolik? Mezitím se nedovolá někdo s covidovou pneumonií a může umřít.“

To je jen část textu, který napsal Štěpán Juška, praktický lékař z Červených peček a Ratboře na Kolínsku. Mimo jiné v něm kritizuje neochotu k očkování proti covidu. „Co máte, do p*dele, pořád s tím očkováním? Celý život do sebe sypete s*ačky plný chemie, éček, antibiotik, jste tlustí jako jateční prasata. Žerete pastu pro koně, co by odčervila celý stádo. To je jako všechno zdravý?“ klade řečnickou otázku lékař.

„Myslím si, že určitě by si měli (lékaři) zachovat nějakou autoritu vůči lidem. Někdy je to hodně těžké, sama pracuji na covidovém odběrovém místě,“ míní jedna z oslovených. „Neměl být úplně vulgární,“ dodává další.

„Napsal jsem to proto, aby se lidé zamysleli i nad tím, jak se mezi sebou chovají. A vulgárně je to proto, aby si toho všimli,“ vysvětluje Juška. „Samozřejmě ta forma je nevhodná, lékaře nedůstojná, ale pokud si ten text opravdu přečtete, zjistíte, že je to v podstatě pravda,“ říká šéf České lékařské komory Milan Kubek.

Počítám s tím, že mi rozkopají držku

Juška rozhodně svá slova zpátky vzít nechce. „Co jsem napsal, to jsem napsal. Každý ať si na to udělá svůj názor. Jestli mě lidé odsoudí, pověsí za kou*e, rozkopají držku, tak s tím jsem počítal,“ dodává lékař.

„Je jasné, že lékaři, kteří vidí, že jsou tady neočkovaní lidé, kteří pak skončí v nemocnicích, jsou nemocní, na ventilátoru, tak jsou z toho frustrovaní. Já tomu lidsky rozumím,“ tvrdí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Na Plzeňsku naopak jiný praktický lékař tvrdí, že testování je zbytečné, covid je normální nemoc a respirátory by zrušil, protože oslabují imunitu. Současná opatření považuje za šikanu.

Tagy: