Cyklista v Kladně vážně zranil 5leté dítě a ujel. Policisté muže dopadli, hrozí mu vězení

Policejní vůz (ilustrační foto)

Policisté dopadli cyklistu, který v Kladně srazil chlapce

Policisté již znají identitu cyklisty, který v Kladně srazil malého chlapce a ujel. Je to dvacetiletý mladík a policisté ho vypátrali především díky bystrým svědkům. Ke všemu se přiznal a hrozí mu vězení, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Pátrání po naprosto bezohledném cyklistovi trvalo jen několik dní. Všímaví svědci, kteří si záběry pozorně prohlédli, mladíka na kole jednoznačně poznali. A tak si pro něj policisté přišli až domů. O případu jsme vás informovali. Podle informací CNN Prima NEWS mladík bydlí v jedné z vesnic u Kladna.

ČTĚTE TAKÉ: Student kvůli malichernosti zbil asistentku ve škole. Už nemůžu učit, říká zoufalá žena

„Dvacetiletý mladík se při podání vysvětlení policistům ke všemu přiznal,“ řekla pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Michaela Richterová. Když za dveřmi viděl hlídku městské policie, bylo mu hned jasné, proč přijela.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí. Pětiletý chlapec skončil s vážným úrazem hlavy v nemocnici. Tam zůstal několik dní pod lékařským dohledem.

„Je to hrozné. Být si vědom toho, že ho srazil, protože on se ohlédl a viděl, že dítě leží na zemi. Nezajímat se o to, co se mu stalo, to je nehoráznost,“ řekl pro CNN Prima NEWS dopravní expert Igor Sirota.

Mladík musel vědět, že se řítí na kole na chodníku, kde nemá co dělat. „Současně byl přibrán znalec z oboru lékařství pro vypracování znaleckého posudku,“ zmínila Richterová. Nad mladíkem zatím visí hrozba jednoho roku za mřížemi. Pro vyšetřování budou důležité právě ještě závěry znalce.

Tagy: