Ledové království drsné ruské trenérky krasobruslení málem shořelo. Vyhlédl si ho žhář

Trenérka Eteri Tutberidzeová má ve světě krasobruslení kontroverzní pověst. „Vyrábí“ olympijské šampionky, ale zároveň se často mluví o jejím despotickém přístupu. Přísnou ruku uplatňuje v jedné z moskevských hal, která před pár dny mohla lehnout popelem.

Areál Chrustalnyj, ve kterém sídlí celý trenérský štáb Tutberidzeové, se neznámý muž pokusil podpálit ve středu ve večerních hodinách. Ke komplexu nakráčel s Molotovovým koktejlem. Podle webu Gazeta.ru se napřed mělo za to, že žhář chtěl „zaútočit“ na volební místnost, ovšem ta se nacházela na druhé straně, takže jeho skutečným cílem zřejmě bylo ledové království.

Hořlavou směs nakonec vlil do škvíry pootevřeného okna, nadvakrát ji zapálil a odešel. Ze zimního stadionu posléze začal vycházet kouř, ale ke vzniku většího požáru nedošlo díky včasnému uhašení.

Hala je součástí sportovního a vzdělávacího centra s názvem Sambo 70. Jeho šéf Renat Lajšev si postěžoval, že ruské krasobruslení nyní z mnoha důvodů zažívá bouřlivé časy. „Fanatismus, který se kolem krasobruslení za posledních šest měsíců vytvořil, představuje skutečně obrovský chaos. Děje se něco šíleného. Nevím o požáru nic víc, ale je třeba myslet to, že byl ohrožen areál, ve kterém trénují a vzdělávají se děti. Může to udělat jen duševně chorý člověk,“ poznamenal Lajšev.

Na tomto místě byly a jsou cepovány i ústřední postavy uplynulých zimních her v Pekingu – Anna Ščerbakovová, Alexandra Trusovová nebo Kamila Valijevová. Zde měly poznávat tyranské metody 48leté Tutberidzeové, která se ale zrovna nedávno snažila pozměnit svoji pověst. „Nepovažuji naše metody za drsné, nebo ještě krutější. Kdybych to měla vyjádřit na stupnici od jedné do deseti, bude to tři,“ cituje ji web Championat.

Tagy: