Startuje nová streamovací služba prima+. Nabídne exkluzivní obsah i rozsáhlou videotéku

Dlouho očekávaný moment je tady. V Česku ve středu 8. února startuje nová streamovací služba prima+ z dílny skupiny Prima. Na co se mohou uživatelé těšit? Díky třem tarifům předplatného – od prémiové verze bez reklam až po sledování zdarma s reklamami – si diváci vychutnají řadu televizních předpremiér, tisíce filmů i seriálů. A to i těch exkluzivních, které vznikly pod hlavičkou prima+ ORIGINALS. Řeč je například o politickém dramatu Sedm schodů k moci, detektivní love story Zákony vlka nebo komediální gangsterce Bodyguardi. Novou platformou bude provázet mimozemšťan Pýtý a animovaná rodina Plusákových.

Více než dva tisíce titulů, včetně českých koprodukčních filmů, předpremiér současných televizních pořadů, dokumentů, pořadů pro děti, živého vysílání českých kanálů skupiny Prima a exkluzivního obsahu od nejlepších českých filmařů a také nejflexibilnější předplatné na trhu. To je nabídka, se kterou prima+ vstupuje na trh streamovacích služeb.

„Může se zdát, že český trh se streamovacími službami je již saturovaný, ale není tomu tak. Návyky lidí se mění, již nesledují pořady jen v televizi, ale dívají se na ně na různých zařízeních a v čase, který se jim hodí. Celosvětová koronavirová pandemie tento trend výrazně posílila nejen ve světě, ale i u nás. Jen u našich pořadů vzrostla za posledních šest let odložená sledovanost seriálů vysílaných v prime time více než pětinásobně,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další smutná zpráva z Hollywoodu. Umřela původní představitelka oblíbené Wednesday Addamsové

„Z detailních průzkumů víme, že lidé jsou ochotni platit si více služeb najednou. Zároveň jsme se již na začátku rozhodli jít jinou cestou než naše komerční konkurence. Chceme, aby naše pořady v on-line byly nadále dostupné širokému publiku, proto přicházíme s možností výběru ze tří tarifů a je na každém uživateli, které pořady, v jakém předstihu, kvalitě a za kolik chce sledovat,“ pokračoval Singer.

Prémiová tvorba prima+ ORIGINALS

Prima+ ORIGINALS je původní tvorba skupiny Prima, kterou mohou uživatelé prima+ zhlédnout exkluzivně až rok před uvedením v televizi. Jedná se o prémiové formáty natáčené předními českými tvůrci. Právě do jejich rozvoje bude skupina Prima během let 2023 až 2025 výrazně investovat.

„Aktuálně je pro platformu prima+ vyrobeno, nebo se v těchto dnech vyrábí, 13 prémiových seriálů a dalších 28 projektů plánujeme v blízké budoucnosti realizovat. V horizontu nejbližších tří let plánujeme investici v řádu více než jedné miliardy korun, jedná se o naši dosud největší investici do seriálové tvorby,“ prozradil Singer.

Pro diváky, kteří budou u startu nové streamovací platformy, prima+ vybrala to nejlepší tak, aby potěšila každého. Například komediální gangsterku Bodyguardi s Predragem Bjelacem a Adamem Ernestem v hlavních rolích. Bodyguardi odzbrojují nekorektní nadsázkou a parodií na gangsterské filmy.

Fiktivní příběh, volně inspirovaný prostředím vysoké politiky, vypráví politické drama Sedm schodů k moci s Evou Podzimkovou (dříve Josefíkovou) v hlavní roli. Autorem námětu a scénáře, který sleduje podnikavou dívku, jež dokáže vystoupat z přízemí až do nejvyšších pater, je publicista Josef Klíma ve spolupráci s Lenkou Hornovou.

Detektivní seriál Půlnoční zpověď s Markétou Plánkovou a Markem Lamborou v hlavních rolích odhaluje strašlivý zločin, který spojil dohromady odloučené sourozence. On je kněz a ona psycholožka hledající rozhřešení. Ale nic není takové, jak se na první pohled může zdát…

Detektivní love story Zákony vlka se Stanislavem Majerem a Lindou Rybovou v hlavních rolích rozkrývá na pozadí osmi krimi případů tajuplný příběh milenců, které pojí vášeň stejně silná, jako je jejich temná minulost.

Na jaře nabídku pořadů doplní osmidílné seriály Agrometal, komedie Karla Janáka a Rudolfa Hrušínského nejml. z prostředí svérázné vesnice s písničkami kapely Kabát, a Pod hladinou – seriál v režii Vojtěcha Moravce z prostředí potápěčů a poříční policie s Matějem Hádkem a Sandrou Novákovou v hlavních rolích.

Obsah s předstihem

V exkluzivní předpremiéře prima+ nabídne divákům s týdenním předstihem před televizním uvedením druhou řadu oblíbeného seriálu Černé vdovy, kde bude opět řádit trojice vraždících vdov v podání Jany Plodkové, Jitky Čvančarové a Lucie Siposové, které se opět dostanou na šikmou plochu.

V březnu uvede čtyřdílnou detektivní minisérii Poslední oběť, která přináší nové kapitoly příběhu psychoterapeutky Markéty Plánkové a kněze Marka Lambory, do jejichž života vstoupí archeolog a charismatický vdovec v podání Lukáše Vaculíka.

Náskok před televizním vysíláním budou mít i další vybrané pořady vlastní tvorby skupiny Prima v závislosti na programu a dostupných licencích. Uživatelé mohou sledovat exkluzivní předpremiéry oblíbených seriálů ZOO, Dobré zprávy nebo zábavnou show televize Prima ze světa zvířat Šampioni, ve které nebude nouze o legraci a napětí.

Přes 2 000 titulů na jednom místě

Z českých rodinných filmů prima+ exkluzivně jako jediná streamovací služba na trhu uvede on-line premiéru romantické komedie Prezidentka s Aňou Geislerovou v hlavní roli. Dále nabídne komedii Hádkovi o rodině, která se nikdy neshodne a jejíž setkání pokaždé skončí tím, že se pohádají. Komorní drama Minuta věčnosti popisuje dobrodružnou výpravu otce a jeho dcery na Island.

Pánském klubu dochází pětice hrdinů na terapii pro eroticky závislé. Film Indián s Karlem Rodenem v hlavní roli vypráví o hektickém životě zaneprázdněného finančníka a jeho rodiny, do kterého vstoupí duch umírajícího indiánského náčelníka. Láska se na věk ani místo neohlíží. Své o tom ví ústřední dvojice filmu Srdce na dlani.

Vztahy i střídavou péči o děti a jednu ztřeštěnou babičku řeší komedie Střídavka. Romantická komedie Ženy a život líčí lásky, útrapy i podnikání dvou sester, které jsou charakterově zcela odlišné. Další z filmů, které prima+ uvede v průběhu jara, jsou tragikomedie Spolu, rodinný film Cirkus Maximum nebo pokračování úspěšné fantasy pohádky Princezna zakletá v čase 2.

Stejně tak nebude chybět ani vlastní tvorba skupiny Prima – současná i z let minulých. Diváci na této platformě budou moci zpětně zhlédnout například seriály Slunečná, ZOO, Vinaři, Polda, Duch, Dvojka na zabití, TEMNÝ KRAJ, Ohnivý kuřeModrý kód, reality show Prostřeno!, LIKE HOUSE, aktuálně vysílané akviziční pořady, dokumenty a pohádky pro děti.

Sledovat videoobsah na prima+ může každý

Prima+ je jediná flexibilní videoslužba na českém trhu. Uživatelům umožní konzumovat obsah na základě výběru ze tří tarifů, přičemž každý z nich umožňuje až pět unikátních profilů.

Základní nabídka FREE, která umožňuje přístup do videoarchivu pořadů skupiny Prima, je zdarma. Registrovaným uživatelům umožní také sledování živého vysílání všech českých stanic skupiny Prima. Vše v SD kvalitě a s reklamou.

Rozšířená nabídka LIGHT za 99 korun měsíčně nabídne uživatelům navíc předpremiéry oblíbených Prima pořadů a seriálů až sedm dní před televizním vysíláním, více než dva tisíce českých i zahraničních titulů a také exkluzivní obsah prima+ ORIGINALS. A to všechno v HD kvalitě a s polovičním objemem reklamy.

Tarif PREMIUM za 149 korun měsíčně obsahuje kompletní nabídku v nejkvalitnější FullHD kvalitě a zcela bez reklam. Každý registrovaný uživatel si může vytvořit až pět rodinných profilů s doporučovaným obsahem na míru. Registrovat je možné rovněž až pět zařízení v domácnosti (SMART TV nebo HbbTV, telefon, počítač či tablet), současně je možné sledovat tři streamy prima+.

Nová doména www.primaplus.cz

Prima+ je již třetí videoplatformou skupiny Prima. První videoslužba Prima PLAY vznikla na přelomu let 2011 a 2012 spolu s rozvojem on-line portfolia skupiny Prima v čele s webem iPrima.cz. V roce 2017 došlo k jejímu redesignu a rebrandingu a byla zastřešena značkou iPrima.cz, na které mohou uživatelé sledovat videoarchiv až do 8. února. Poté jej naleznou na prima+, která má doménu www.primaplus.cz.

Na vývoji nové streamovací videoslužby se podílel interní tým skupiny Prima v čele s Josefem Benešem, ředitelem VOD služby, za technickým vývojem stojí tým ředitele vývoje on-line technologií Hung Nguyena. „Jedná se o dosud největší on-line projekt skupiny Prima v její historii. Věříme, že uživatelé ocení atraktivní design i uživatelsky přátelské, a hlavně přehledné rozhraní. Volně jsme se inspirovali u existujících videoslužeb a přinášíme to nejlepší z nich,“ uvádí Beneš.

„Stávající uživatelé, kteří využívají služeb iPrima bez reklam, nemusí mít obavy, že by o své účty či služby přišli. V dalších dnech je kontaktujeme pomocí e-mailů a přineseme jim informace o nové službě i možnost přesměrování na novou videoslužbu prima+,“ dodal.

Tagy: