CNN Prima News Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Výpis příspěvků ke štítku „Státní zemědělská a potravinářská inspekce“

Mrtvé myši a trus mezi potravinami. Inspektoři podruhé během měsíce zavřeli restauraci v Brně

Podruhé za jediný měsíc Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela brněnskou restauraci Gingilla u tramvajové zastávky Poříčí. Ani ne tři týdny po znovuotevření našli inspektoři při kontrole trus hlodavců pod chladicími zařízeními i v nich, ve skladu se rozkládala i mrtvá zvířata. Deratizační nástrahy byly okousané, takže se nedala zajistit bezpečnost uložených potravin, vyplývá z informací, které inspekce zveřejnila na svém webu Potraviny na pranýři.

Plíseň a špína v oblíbené pražské kavárně. Zpráva inspekce nám vyrazila dech, zlobí se klienti

Hmyz, plísně a extrémní nepořádek objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve výrobně Bakeshopu v Kozí ulici v Praze. Inspektoři výrobní prostory ve středu uzavřeli kvůli „nepřijatelné hygieně“. Po opakované kontrole den nato však zákaz kavárně a bistru nedaleko Staroměstského náměstí uvolnili, informovala SZPI na svém instagramovém účtu Potraviny na pranýři.

Hmyz jako potravina budoucnosti? Čeští vědci tvrdí, že se cvrček nejvíc hodí do měkkého salámu

Na využití namletých cvrčků v masných výrobcích upozornili v úterý vědci z Mendelovy univerzity v Brně a doporučili, že nejlépe se hodí do měkkých salámů. Dali si za cíl vytvořit novou recepturu, kterou by výrobci mohli využít ve svých provozech. Do budoucna se chtějí zaměřit i na další druhy cvrčky „obohacených“ potravin, například na pečivo.