Nemáte ho v mrazáku? Známý řetězec v Česku prodával kuřecí maso se salmonelou
V prodejně obchodního řetězce Albert objevili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) nebezpečné kuřecí maso. To podle zjištění obsahovalo bakterie salmonely.
Do prodejny Albert ve Velkém Týnci v ulici Olomoucká se inspekce vydala už 5. června, přičemž v balení kuřecího masa našla nebezpečné bakterie. „V potravině byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Salmonella Enteritidis, která může způsobit onemocnění salmonelózou,“ informoval web Potraviny na pranýři.
ČTĚTE TAKÉ: Houby rostou jako šílené. Podívejte se na mapu, která radí, kam vyrazit
Podle inspektorů SZPI se jednalo o celé kuře bez drobů zabalené v polystyrenové vaničce s potravinářskou fólií. Výrobcem je společnost Raciola, která sídlí v Uherském Brodu.
„Omlouváme se zákazníkům. Drůbeží maso, které nabízíme zákazníkům, pochází výhradně od českých farmářů a všichni jsou držiteli mezinárodních certifikací pro vysoké hygienické standardy, které jdou nad rámec požadavků českého i evropského zákona,“ uvedl pro CNN Prima NEWS ředitel komunikace obchodů Albert Jiří Mareček s tím, že řetězec pravidelně provádí laboratorní testování potravin.
Produkt lze vrátit ve všech prodejnách Albert i bez předložení účtenky a zákazníkům bude vrácena plná částka.
Konkrétní zkontrolované balení mělo datum spotřeby stanoveno na 8. června. Není však vyloučeno, že tento výrobek můžete mít stále v mrazáku.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prazdroj, či Braník? Youtuber točí v Praze o pastech na turisty. Jedna z restaurací ho žaluje