Stav europoslance Jiřího Pospíšila se zhoršil. S koronavirem leží v Motole na JIP

Hostem Partie byl Jiří Pospíšil

Stav europoslance Jiřího Pospíšila se zhoršil

Zdravotní stav europoslance Jiřího Pospíšila (TOP 09) se během pár dní, kdy se s nemocí COVID-19 léčil doma, zhoršil natolik, že skončil v péči lékařů. Zastupitel hlavního města uvedl na svém twitterovém účtu, že leží ve Fakultní nemocnici v Motole. Tam je připojen na kyslíkovou podporu.

Europoslanec a šéf pražských zastupitelů koaličních Spojených sil pro Prahu Jiří Pospíšil se s koronavirem léčil v domácí izolaci zhruba týden. „Mohu potvrdit, že jsem byl převezen do motolské fakultní nemocnice na jednotku intenzivní péče. Bohužel se u mě situace s COVID zkomplikovala. Přidal se k tomu zápal plic a problémy s dýcháním. Všem moc děkuji za podporu,“ napsal na Twitteru.

Serveru Seznam Zprávy bývalý ministr spravedlnosti oznámil, že měl téměř permanentně 39 stupňů horečky a že v současné době je připojen na kyslík. Ve Fakultní nemocnici v Motole o něj pečuje personál oddělení ARO.

Nákaza se mezi členy vedení Prahy objevila už dříve

Že byl pozitivně testován, Pospíšil oznámil na svém účtu v úterý. Byl v domácí izolaci a hygienici vyhledávali, s kým se setkal. Mluvčí magistrátu Vít Hofman tehdy sdělil, že to zřejmě neovlivní jednání zastupitelstva ani chod úřadu. „Vliv nákazy Jiřího Pospíšila na jednání zastupitelstva neočekáváme, neboť se uskuteční až v polovině příštího měsíce,“ uvedl mluvčí města Hofman.

Nákaza koronavirem se mezi členy vedení Prahy objevila už dříve. Zastupitelstvo 10. září schválilo novelu jednacího řádu, podle níž se mohou i zastupitelé s nařízenou karanténou účastnit jednání zastupitelstva prostřednictvím videokonference.

V červnu onemocněl COVID-19 náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN). Následně museli být ve čtrnáctidenní karanténě všichni pražští radní. V karanténě tehdy bylo několik desítek politiků i úředníků, kteří se tehdy účastnili spolu s Hlubučkem jednání městské rady.

Tagy: