Stomatová v americké CNN: Lidé po náletech nachází ostatky sousedů. Je to nepředstavitelné

Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová u trosek vesnice Jakovlivka

VIDEO: Darja Stomatová a Ján Schürger infomují o situaci na Ukrajině celý svět

Na Ukrajině je čím dál méně bezpečno. Štáb CNN Prima NEWS však nadále přináší svědectví přímo z místa. Od reportérky Darji Stomatové si ho vyslechli i diváci americké CNN.

„Během noci přiletěla ruská letadla a svrhla na vesnici Jakovlivka bomby. Bylo to asi osm bomb. Víme, že tu zemřeli čtyři lidé. Sousedé nacházejí jejich ostatky. Je to něco nepředstavitelného,“ popsala Stomatová aktuální situaci ve vstupu pro americkou televizi CNN.

Proč ruské jednotky zaútočily právě na tuto vesnici, která se nachází nedaleko Charkova, není jasné. „Tuto otázku jsme si pokládali také. Nejsou zde žádné vojenské cíle, nevidíme tu vojenské jednotky, je to skutečně běžná vesnice,“ líčila dále moderátorka po telefonu.

Lidé jsou vyděšení

Nyní je totiž pro štáb prakticky nemožné spojit se přes video. V místech, kde se Stomatová s kameramanem Jánem Schürgerem nyní nacházejí, nefunguje spojení. „Jsme v Charkovské oblasti, bližší lokaci bychom neradi specifikovali, a to nejen kvůli naší bezpečnosti ale i bezpečnosti lidí, kteří se kolem nás pohybují,“ popsala reportérka ve vstupu pro pořad CNN Prima NEWS 360°.

„Spousta osobních aut jela směrem na Poltavu. Na sklech měly bílé papíry a na nich napsáno ‚děti‘, což má vojáky upozornit před případným útokem,“ líčila Stomatová.

Vesnice jsou víceméně vylidněné a atmosféra není podle štábu úplně příjemná. „Třeba tady, kde teď jsme, se lidé bojí útoků, protože jsou v zóně, kde by mohly přijít. Říkali nám, že je nejhorší žít v nejistotě. Neví, kdy přijdou vojáci, jestli bude nálet nebo přijedou tanky,“ popsala smýšlení místních.

„Kousek od nás je vesnice, kterou už Rusové obsadili. Ptali jsme se, jak to tam vypadá a říkali, že Rusové přijeli v tancích a údajně i rabují,“ dodala Stomatová s tím, že situaci nadále sleduje.

Tagy:
CNN bomba Ukrajina nálet bombardování CNN Prima NEWS sousedé Darja Stomatová Rusko Charkov Ján Schürger Poltava Jakovlivka Charkovská oblast