Proč se Meghan nejela rozloučit s královnou spolu s Harrym? Expert odhalil důvody

Vévodkyně Meghan se v novém rozhovoru opět opřela do královské rodiny.

Kdo se s královnou Alžbětou stihl rozloučit? A jaká atmosféra nyní panuje v Londýně?

Vévodkyně Meghan na skotský zámek Balmoral v poslední hodinu života královny Alžběty II. nedorazila. Podle zpravodaje BBC Nicholase Witchella se obávala, že by nebyla vřele přijata ostatními členy královské rodiny.

Když ve čtvrtek Buckinghamský palác oznámil, že jsou lékaři znepokojeni zdravotním stavem Alžběty II., začala se její rodina sjíždět na skotský zámek Balmoral, kde královna pobývala. Podle prvotních informací měla dorazit i manželka prince Harryho, vévodkyně Meghan Markleová. Zdroje blízké šlechticům ze Sussexu ale později prozradily, že Meghan na Balmoral nepojede.

Podle královského zpravodaje BBC Nicholase Witchella se Meghan obávala, že by ji ostatní členové královské rodiny nepřijali vřele. „Možná ji nepřivítají zrovna vřele, abych byl zcela upřímný,“ uvedl podle webu Daily Mail ve vysílání BBC Witchell.

Britský web uvádí, že není jasné, co přesně vedlo ke změně původního plánu, podle kterého měli na Balmoral cestovat princ Harry i Meghan. Zároveň ale upozorňuje, že je možné, že královská rodina požádala vévodkyni ze Sussexu, aby se zdržela účasti.

Pár žije ve Spojených státech. Tento týden ovšem navštívil Evropu, kde měl různé pracovní povinnosti. Britská média často píší o napjatém vztahu Harryho a Meghan s ostatními členy královské rodiny.

Oficiální zprávu o úmrtí královny vydal Buckinghamský palác ve čtvrtek v 18:30 tamního času. Rozloučit se s královnou do Skotska nepřijela ani manželka prince Williama Kate. Ta zůstala v Londýně spolu s jejich třemi dětmi, které šly ve čtvrtek poprvé na celý den do nové školy.

Tagy: