Strategie z Velké Moravy? V pořadu CNN Prima Gaming si ukážeme nejzajímavější české hry

Strategie Magna Regna protáhne hráče od raného středověku v českých zemích až po husitské nepokoje.

CNN Prima Gaming 18.6.2022

Že se píle českých herních vývojářů nezapře, ukázal letošní ročník mezinárodní herní konference Game Access. Tam se kromě velkých jmen tohoto průmyslu objevili i menší a méně známí čeští a slovenští tvůrci, kteří ukázali své rozpracované hry. V pořadu CNN Prima Gaming jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější a vyzpovídali jejich autory. Relaci můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na stanici CNN Prima NEWS i na webových stránkách cnnprima.cz.

První část pořadu se věnuje fotbalu. FIFA patří mezi nejpopulárnější herní série vůbec a každý rok si kopne do míče přes deset milionů hráčů po celém světě. Jak se liší opravdový zápas na trávníku od virtuálního hřiště? A jaká úskalí vyvstávají ze skutečnosti, že jde o videohru? To vše vysvětlí moderátoři Michal Kabele a Jan Hrušovský.

Následně si řeknou o pozornost čtyři čeští a jeden slovenský tvůrce her. Redakci CNN Prima Gaming se pochlubili svými drobnými, ale povedenými tituly, třebaže jsou mnohdy ještě ve velmi rozpracovaném stavu. Na své si přijdou milovníci historie i akčních kousků.

Postupně se na televizních či počítačových obrazovkách představí strategie Magna Regna, akce Matcho, adventury 1428: Shadows over Silesia a Juro Jánošík či unikátní střílečka pro nevidomé Into the Dragon Cave.

Esportová sekce se přihlásí o slovo nedávno odehraným turnajem v Counter-Strike: Global Offensive. Boj o titul šampiona v Tipsport CS:GO Online byl více než napjatý a favoritů bylo hned několik. Nakonec si pohár vystřílel tým Dynamo Eclot. Diváci se dočkali i několika dramatických momentů mezi týmy Sampi a Sinners.

Recenzní okénko se zaměří na dětskou herní židli CZC.Gaming Mage, která se může pyšnit RGB podsvícením či polštářkem pod bedra a hlavu. Jak už to ale bývá, není zcela bez minusů.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: