Sexuchtiví klienti u Karviné si pletou místní ženy s prostitutkami. Policie rozdává pokuty

1. máj trochu jinak, konkrétně z pohledu karvinských strážníků. Těm totiž dělá starosti prodejná láska, přesněji ženy, které ji nabízejí na hlavním tahu na Polsko, a to i přesto, že to zakazuje vyhláška. Kněžky lásky, tedy prostitutky, si z toho však nic nedělají.

Kněžky lásky – zní to romanticky, ale přitom se jedná o ženy provozující byznys, který nemá s láskou vůbec nic společného. Na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem někdy stojí jedna vedle druhé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otrokáři z Ústecka? Gang měl v Anglii nutit chudé lidi k prostituci, členy potrestal soud

Ne v noci, ale hlavně ve dne, lákají sexuchtivé klienty především z nedalekého Polska. A ti si na služby prostitutek už tak zvykli, že se domnívají, že každá žena stojící třeba na zastávce, se jim nabízí. „Jsem jim vysvětlila, že ne, že čekám na autobus,“ uvedla oslovená žena. „Kolikrát oslovili i dceru, ta začne vždy utíkat domů,“ prozradil otec redakci.

„V momentě, kdy poskytují sexuální služby ve dne, tak to pobuřuje morálku, tomu rozumíme,“ komentoval situaci ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej. Strážníci tak místa, kde lehké děvy stávají, často kontrolují a když nějakou s kunčaftem načapají, dají jí pokutu.

„Na místě dáváme pokuty až do 10 tisíc korun, problém je spíš s vymahatelností. Pokutu dostane jak prostitutka, tak i ten, kdo službu na veřejnosti vyžaduje,“ doplnil Bičej. V pondělí redakce CNN Prima NEWS na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem nezastihla jedinou prostitutku. A to i přesto, že je nejen svátek lásky, ale i práce.

Tagy: