Svědci promluvili o detailech střelby v Bratislavě: Hrůza měla začít kvůli nadávkám sousedů

Útočník v Bratislavě postřelil čtyři lidi.

Střelba v Bratislavě

Čtvrteční střelba v Bratislavě měla začít kvůli sousedské hádce, napsal slovenský web Nový čas. Než se podařilo policistům útočníka zneškodnit, padly desítky výstřelů, popsali svědci. Promluvila také manželka jednoho z postřelených. Při incidentu byli čtyři lidé zraněni a útočníka nakonec policie zastřelila

Incident se stal ve čtvrtek kolem jedné hodiny ráno v bratislavské Fedákově ulici. Podle informací slovenského webu Nový čas byl střelcem dvaatřicetiletý Matej V., který měl mít mezi místními špatnou pověst. Svědci uvedli, že střelbě předcházel sousedský spor.

Lidé totiž měli muži nadávat, že z okna odpaluje pyrotechniku. To ho zřejmě rozzuřilo a reagoval střelbou, přičemž měl použít zbraň Luger 9. Jeho běsnění si vyžádalo tři zraněné, z nichž dva utrpěli těžká poranění. Muž následně vyšel z domu na ulici, kde ve střelbě pokračoval. Padnout měly desítky výstřelů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Masakr v Nizozemsku. Ozbrojený muž střílel na náměstí a v nemocnici, zabil několik lidí

Tím mužovo řádění neskončilo. Po pár minutách se vrátil zpět do bytu, odkud se vzápětí ozvala hlasitá exploze, která rozbila okno rodinného bytu ve třetím podlaží. V té době už byli na místě policisté, ti se muže snažili zpacifikovat. Agresor se bránil a na jednoho z policistů zaútočil nožem, přičemž mu způsobil zranění na krku a ramenou.

Druhý z policistů útočníka zastřelil. Podle policejního prezidenta Štefana Hamrana to byl policista, který u sboru působí jen dva a půl měsíce. „Kolega, který eliminoval pachatele, je policistou dva a půl měsíce. Neváhal a použil zbraň, když měl. Vypálil šest ran a zneškodnil osobu, která zranila jeho kolegu,“ řekl Hamrana s tím, že oba zasahující policisté byli velmi mladí.

Terčem střelce se málem stal i devětačtyřicetiletý Richard. „Jsem z vedlejší bytovky. Krátce před incidentem jsem zaparkoval nedaleko bytu. Domů jsem to měl asi třicet metrů. Když jsem zavřel vchodové dveře, slyšel jsem křik. Nejdříve jakoby hádku, potom někdo křičel bolestí. Vzápětí se ozvalo asi pět až šest výstřelů a silný výbuch,“ líčil Richard.  Když si poté na internetu přečetl, co se stalo, uvědomil si, že chybělo málo a mohl patřit mezi ty, které kulky zasáhly.

Další detaily přiblížila manželka jednoho z postřelených, který šel v noci vyvenčit psa. „Když se vrátil, uvědomil si, že něco zapomněl v autě. Vyšel ven a prošel okolo toho muže, který zase odpaloval petardy. Další lidé dole mu za to nadávali. V tu chvílí se z ničeho nic spustila střelba. Bylo to strašné a hrozně jsem se bála,“ popsala manželka muže, který skončil s prostřelenou nohou v jedné z bratislavských nemocnic. „Naštěstí je v pořádku,“ dodala.

Nejvážnější zranění utrpěl zasahující policista. „Jeden pacient s průstřelem ruky utrpěl středně těžké zranění. Byl ošetřený a propuštěný do domácího léčení, jeho stav nevyžadoval hospitalizaci. Další dva pacienti utrpěli těžší zranění, oba museli podstoupit operaci,“ popsala mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská. Další zraněný je hospitalizovaný v nemocnic Bory a jeho stav je stabilizovaný.

Tagy: