Drama v Bratislavě: Útočník střílel po lidech, vyhodil byt do vzduchu a bodl policistu

Slovenští kriminalisté dále vyšetřují případ náhlé střelby 32letého Mateje z Bratislavy.

Střelba v Bratislavě

Policisté dále prověřují 32letého muže, který v Bratislavě střílel po lidech, vyhodil do vzduchu byt rodičů a ještě bodl policistu nožem. Útočníka se po příjezdu hlídek podařilo zneškodnit. Zastřelil ho kolega zraněného strážce zákona. Místní muže označují za podivína. Dva postřelení museli ihned po převozu do nemocnice podstoupit operaci.

Lidé se vraceli pozdě domů z práce, když se na bratislavském sídlišti Dúbravka najednou rozezněly výstřely. Z dětského pokoje střílel 32letý Matej. Devítimilimetrovou zbraní trefil a zranil několik lidí. Celí od krve se rychle snažili dostat mimo palbu a schovávali se za auta nebo stánky. Pomáhali jim i sousedé, kteří raněné odvedli do bezpečí.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo střílel v Bratislavě? Vypadal jako Sandokan, bral drogy a odpaloval petardy, říkají místní

„S přihlédnutím ke všemu, co jsme dosud zjistili, vnímáme celý případ jako zkrat pachatele,“ uvedl slovenský policejní ředitel Štefan Hamran. Mezi střelbou se ozvala silná exploze. Útočník z okna pravděpodobně odpálil domácky vyrobenou pyrotechniku. V tu chvíli se v bytě nacházeli i jeho rodiče, kterým se naštěstí nic nestalo.

Sousedé tvrdí, že Matej byl podivín. Po nocích údajně jezdil na koloběžce a odpaloval svoji podomácku vyrobenou pyrotechniku. „Je těžké předpokládat, že někdo, kdo takto používá zábavnou pyrotechniku, jednoho dne otevře okno a začne střílet po svých sousedech,“ řekl dále Hamran.

Podle svědků bylo na sídlišti slyšet asi dvacet výstřelů. Policejní hlídka, která přijela na místo jako první, útočníka pronásledovala až k jeho bytu. Z něho potom Matej vyběhl s nožem v ruce a na jednoho policistu zaútočil. Bodl ho do oblasti hlavy a krku. Jeho kolega na agresora šestkrát vystřelil a údajně ho třikrát trefil.

Postřelení absolvovali po převozu operaci

Všechny čtyři postřelené odvezli záchranáři do nemocnice. „Jeden z nich byl středně až těžce zraněný, měl poranění v oblasti stehna,“ přiblížila situaci po převozu mluvčí bratislavské nemocnice Eva Kliská. „Další dva byli těžce zranění se střelným poraněním v oblasti hrudníku a horních končetin. Ihned absolvovali operaci,“ doplnila.

Okolí panelových domů bylo dlouhé hodiny obehnané policejní páskou. Vyšetřovatelé na místě zajišťovali stopy a hledali náboje. Rovněž prohledávali byt útočníka.

Policie zahájila trestní stíhání za útok na veřejného činitele, ublížení na zdraví, nedovolené ozbrojování a všeobecné ohrožení. Postup policistů prověřuje inspekce.

Tagy: