Štvou mne zbohatlíci, řekl policii muž, který ukopal u aut zrcátka za čtvrt milionu

Dvaatřicetiletý muž si vybil zlost na minimálně 14 autech, kterým ukopal zrcátka. Když ho policisté dopadli, k činu se hned přiznal. Navíc upřesnil, že si záměrně vybíral drahá vozidla. Štvali ho prý zbohatlíci, kvůli kterým údajně přišel o práci.

Krátce před devátou hodinou večerní 4. dubna přijali pražští policisté oznámení, že v ulici Bělčická v Praze 4 muž kope do aut. „Oznamovatel popsal i vzhled pachatele. Policisté ho tak mohli lépe identifikovat,“ řekla mluvčí policie Hana Křížová.

Na místo okamžitě vyrazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky i místního oddělení. „Tam však nalezli jen asi šest poškozených vozidel. Na nic ale nečekali a začali po muži pátrat,“ sdělila Křížová. Dvaatřicetiletého pachatele dopadli o několik ulic dál. „Když se ho zeptali, zda poškozoval vozidla v ulici Bělčická, ihned se přiznal. Policistům také řekl, že ho štvou zbohatlíci a že kvůli nim přišel o práci,“ upřesnila. Cestou prý poškodil 14 až 20 aut.

Hlídka si navíc také všimla, že zatímco s nimi podezřelý mluvil, držel v ruce průhledný sáček s bílým krystalickým práškem. Když se ho zeptali, co je jeho obsahem, muž řekl, že neví a sáček odhodil. „Následnou detekcí jsme zjistili, že se jedná o pervitin v množství 10 gramů,“ popsala mluvčí policie.

Policisté muže zadrželi a převezli na stanici. V případě odsouzení mu hrozí za trestné činy poškozování cizí věci a přechovávání omamné a psychotropní látky až dvouleté vězení. Předběžně odhadnutá škoda na autech se vyšplhala na 250 tisíc korun.

Tagy: