Svědci o brutální vraždě v Ostravě: Mlátil mu hlavou o obrubník, bojíme se chodit ven

Ostravští kriminalisté vyšetřují brutální vraždu. Teprve dvacetiletý mladík měl podle policistů doslova umlátit k smrti 59letého muže. Stalo se to přímo před vchodem domu v Ostravě-Zábřehu, kde bydlel. Útočník je za mřížemi. Hrozí mu dvacetileté vězení.

Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky. Našly těžce zraněného muže ve středním věku. „Okamžitě poskytly první pomoc. Další hlídky se vydaly pátrat po útočníkovi,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Dezinformátor Zítko je na svobodě, zadržen byl na konci června. Měl šířit poplašnou zprávu

„Bylo to tady celé zastavené, dost policistů,“ vypověděli svědci ze sousedství. „Přijely sanitky, muže oživovali snad hodinu,“ vylíčil jiný soused. Přes veškerou snahu však muž zraněním podlehl.

Pachatele se nakonec policistům podařilo dopadnout během pár minut. Měl být pod vlivem alkoholu. Podle informací CNN Prima NEWS bil staršího muže hlava nehlava. „Následně odešel z místa a po chvíli se měl k poškozenému vrátit a znovu ho fyzicky napadnout, a to údery do hlavy, krku a hrudníku,“ potvrdila mluvčí policie. Muže měl pachatel také mlátit hlavou o obrubník.

Napadený muž bydlel v bytě se svou matkou, které je přes osmdesát let. „Je to těžké s takovou bandou, co tu okolo žije,“ vypověděla pro CNN Prima NEWS.

Podobně to vidí i lidé ze sousedství. Mají teď velký strach vycházet po setmění z domu na ulici. „Dnes se už člověk bojí vylézt vůbec ven, to je hrozné,“ potvrdil jeden z oslovených CNN Prima NEWS. U domu navíc nejsou kamery. Ostrava je jimi přitom prošpikovaná.

Dvacetiletý muž je nyní obviněný z vraždy. Za mřížemi může strávit stejně dlouhou dobu, jako je on sám na světě. Vzhledem k surovosti útoku tam ale může pobýt ještě déle, nyní záleží na rozhodnutí soudu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidiče autobusu v Praze kopal kolenem do hlavy, policie muže dopadla. Pomohly i Krimi zprávy

Tagy:
vražda Ostrava CNN Prima NEWS napadení Praha trestná činnost obrubník trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva