Svět si připomíná Den Země. Do ochrany životního prostředí je zapojeno 193 států

Prima parta a Prima šetří Prahu

Zeměkoule je naším domovem, a proto o ni musíme pečovat. Z toho důvodu se 22. dubna organizuje Den Země – událost, která se zaměřuje na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. V současnosti je do akce zapojeno 193 zemí světa. Důležitost ochrany Země se rozhodla připomenout i TV Prima s projektem „Prima šetří Prahu“.

Historie Dne Země se začala psát už v roce 1970. Senátor Gaylord Nelson byl dlouhodobě znepokojen zhoršujícím se životním prostředím ve Spojených státech. Inspirován studentským protiválečným hnutím chtěl Nelson energii protestů obohatit i povědomím o znečištění ovzduší a vody. Nelsonovi pomohl i kongresman Pete McCloskey a mladý aktivista Denise Hayes.

Společně se studenty vysokých škol se jim podařilo vyvolat pozornost médií. „Tisíce vysokých škol a univerzit organizovaly protesty proti zhoršování životního prostředí a ve městech a obcích se konala masivní shromáždění od pobřeží k pobřeží,“ píše na svém webu organizace Earth Day Network s tím, že onen rok se do akce zapojilo 20 milionů Američanů.

Prima šetří Prahu

V současnosti Den Země každoročně slaví více než miliarda lidí ze 193 zemí světa.

Také TV Prima se zapojila a v rámci Dne země zrealizovala projekt s názvem „Prima šetří Prahu“. Do této iniciativy se zapojily tváře TV Prima, a to Petr Vágner, Václav Janata, Libor Bouček a Iva Kubelková. Každý ze zmíněných bude po dobu sedmi dnů ke své dopravě po Praze, kde je potřeba vlastního automobilu a nedá se dojít pěšky či městskou dopravou, používat elektromobil značky Mercedes Benz EQA. Sledujte, jak lze touto cestou pomoci našemu hlavnímu městu.

Tagy: